Topploegen Milan en Roma lijden pijnlijke nederlaag

In de Italiaanse Serie A heeft AS Roma een forse nederlaag geleden tegen Cagliari. AC Milan verloor verrassend op bezoek bij het nietige Cecena.

Cagliari-AS Roma 5-1AS Roma heeft op bezoek bij Cagliari een beschamende nederlaag geleden, al was het wel een verliespartij met een verhaal. Binnen tien minuten spelen bracht Daniele Conti de thuisploeg op voorsprong met een bekeken schot. De Romeinen toonden echter veerkracht en door een kopbal van Daniele de Rossi was het niet veel later alweer gelijk.

Kort na de gelijkmaker dupeerde Nicolas Burdisso zijn ploeg door veel te hard door te gaan op Conti met een rode kaart als gevolg. Cagliari speelde de overtalsituatie perfect uit en liep door doelpunten van Alessandro Matri, Robert Acquafresca, opnieuw Marti en Andrea Lazzari uit naar een 5-1 overwinning.

Cecena-AC Milan 2-0Milan, met de nieuwkomer Zlatan Ibrahimovic in de basis en aanwinst Robinho als invaller, keek al bij rust tegen de 2-0 achterstand aan door doelpunten van Erjon Bogdani en Emanuele Giaccherini. Deze klap kwamen de Milanezen niet meer te boven.

Overigens miste Zlatan Ibrahimovic nog een strafschop voor de bezoekers, waar Clarence Seedorf ontbrak door een blessure.