Topscorer Füllkrug tevreden met 'Weghorst-rol' bij Duitsland

Reacties

Niclas Füllkrug was zondagavond de grote meneer bij Duitsland. De Duitse spits heeft een rol bij Die Mannschaft die vergelijkbaar is met die van Wout Weghorst bij het Nederlands elftal en daar is hij zich goed van bewust.

Topscorer Füllkrug tevreden met 'Weghorst-rol' bij Duitsland
© Pro Shots
Zwitserland
Zwitserland
1 - 1
Duitsland
Duitsland

Een kwartier voor tijd mocht Füllkrug invallen bij Duitsland. De spits deed waarvoor hij gebracht werd door in de slotfase te scoren en dat is iets wat Weghorst ook namens Oranje tegen Polen deed. Waar de Nederlander stiekem hoopt op een basisplaats, is de Duitser wat meer terughoudend als hem wordt gevraagd of hij ongeduldig is.

'Nee, de coach heeft alles vooraf duidelijk met ons besproken', begint een lachende Füllkrug voor de camera’s van de NOS. Het is niet zo dat de aanvaller van Borussia Dortmund helemaal niet op een basisplaats rekent. 'Elke speler wil spelen en ik ben natuurlijk fan van een sterke spits', besluit Füllkrug, met een knipoog doelend op zichzelf.

Bankzitter of niet, Füllkrug is momenteel gedeeld topscorer van het EK. De spits kwam slechts 73 minuten in actie, maar wist twee keer te scoren. De eerste goal maakte Füllkrug tegen Schotland. Ook Jamal Musiala, Georges Mikautadze en Ivan Schranz maakten al twee treffers.

Spelersprofiel

N. Füllkrug


Geboortedatum:
9 februari 1993
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Hannover
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,89 m
Gewicht:
83 kg
Huidige club:
West Ham United
Nationaal team:
Duitsland
Bekijk hier al onze video's
Meer N. Füllkrug
Meer over N. Füllkrug
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.