Topspitsen in topvorm clashen in Champions League

Reacties

Twee topspitsen in topvorm staan woensdagavond tegenover elkaar in Barcelona. VI zet de duizelingwekkende seizoenscijfers van Robert Lewandowski en Harry Kane op een rij.

Topspitsen in topvorm clashen in Champions League
Barcelona
Barcelona
21:00
Bayern München
Bayern München

Lewandowski voegde zondagavond tegen Sevilla (5-1) twee doelpunten aan zijn indrukwekkende seizoenstotaal toe. Na tien La Liga-wedstrijden staat de 36-jarige spits van Barcelona op twaalf treffers. Daarmee lijkt hij hard op weg zijn seizoenstotalen van de afgelopen twee jaar in Catalonië te gaan overtreffen. Afgelopen seizoen eindigde Lewandowski op negentien doelpunten in La Liga, in zijn debuutjaar scoorde hij 23 keer in de Spaanse competitie.

In de Bundesliga scoorde Lewandowski er nog wat lustiger op het los in het verleden. Zo kwam hij in het seizoen 2020/21 uit op liefst 41 treffers in de Duitse competitie. Kane kwam daar afgelopen seizoen met 36 Bundesliga-doelpunten al aardig in de buurt in zijn eerste seizoen in dienst van Bayern.

Dit seizoen staat de teller op acht Bundesliga-doelpunten na zeven duels. In de generale repetitie voor de clash met Barcelona schreef de 31-jarige Kane voor de tweede keer sinds de zomer een hattrick op zijn naam. Na Holstein Kiel (1-6) moest ook VfB Stuttgart (4-0) geloven aan de scoringsdrang van de Engelsman.

In de Champions League maakte Kane er al vier. Alle vier de doelpunten vielen in de negenklapper tegen Dinamo Zagreb (9-2). Lewandowski maakte twee doelpunten in de eerste twee wedstrijden van het Champions League-seizoen. Allebei zijn treffers maakte de Pool tegen BSC Young Boys (5-0).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.