Torino wil Sosa, maar stuit op eisen Ajax

Reacties

Ajax en Torino hebben gesprekken gevoerd over een mogelijke transfer van Borna Sosa naar Italië. Op dit moment lijken die vast te zitten, omdat Torino wil huren, terwijl Ajax inzet op permanente transfers.

Torino wil Sosa, maar stuit op eisen Ajax
© Pro Shots

Torino heeft zich bij Ajax gemeld om over een transfer van Sosa te praten. De Kroatische linksback maakt geen deel meer uit van de plannen van trainer Francesco Farioli en is daarom naar Jong Ajax gezet. Sosa staat open voor Torino en voerde naar verluidt al een gesprek met trainer Paolo Vanoli.

Ajax staat open voor een transfer van Sosa, maar wil daar dan nu een transfersom voor hebben. Torino wil hem huren, eventueel met verplichte koopoptie. Sosa kan de transfer op dit moment alleen maken als Torino alsnog bereid is om de door Ajax gevraagde som te betalen, Ajax van gedachten verandert of er een andere club tussendoor komt die wel bereid is cash neer te leggen. Anders blijft de Kroaat in Amsterdam.

Dat Ajax inzet op verkoop, benadrukt de noodzaak van de Amsterdammers om spelers definitief van de hand te doen om geld binnen te kunnen halen. Daarom is het voor Ajax niet wenselijk om Jakov Medic op huurbasis naar VfL Bochum te laten vertrekken en Owen Wijndal tijdelijk naar PSV te laten gaan. PSV denkt zijn loopbaan weer op de rit te kunnen krijgen en informeerde onlangs, maar veel meer dan dat is het (nog) niet. Ajax wil Wijndal verkopen, maar dat ziet PSV niet zitten, omdat de club met de (nu nog) geblesseerde Sergiño Dest de toekomst in wil.

Rugani
Overigens is Daniele Rugani nog steeds van plan om voor Ajax te tekenen, maar zit hij nog altijd in de wachtkamer. Die transfer kan pas worden afgerond zodra Medic en/of Josip Sutalo is vertrokken. Rugani kreeg onlangs een miljoenenaanbod uit de Verenigde Arabische Emiraten, maar heeft nog steeds een voorkeur voor Ajax.

Eredivisie-start Ajax

Ajax is de Eredivisie begonnen met een zuinige zege op SC Heerenveen. Op VI PRO lees je alles over de ontwikkelingen in Amsterdam.

De Italiaanse methode van Francesco Farioli.
Pieter Zwart analyseerde Ajax tijdens het duel met Panathinaikos.
De tactiek die Francesco Farioli probeert in te slijpen.
Prominenten verwachten herstel bij Ajax.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer B. Sosa
Meer over B. Sosa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.