Tranen in Pizjuán na laatste El Gran Derbi van Jesús Navas

Reacties

Een beladen avond in Sevilla. De stadsderby in Andalusië is altijd een affiche om naar uit te kijken, maar zondag kreeg de wedstrijd een extra lading mee. Sevilla-boegbeeld Jesús Navas speelde zijn laatste. Het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán had het niet meer.

Tranen in Pizjuán na laatste El Gran Derbi van Jesús Navas
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
1 - 0
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla

Ruim 71 minuten waren verstreken en de Sevillistas stonden 1-0 voor. Toen volgde het moment van de avond. De aandacht was na afloop namelijk niet voor doelpuntenmaker Dodi Lukebakio, die een penalty benutte. De 38-jarige Navas viel in en speelde daarmee zijn laatste El Gran Derbi. Het stadion ging staan, klapte en boog voor de aanvoerder. Uit duizenden kelen klonk zijn naam. Na een hupje en een sprintje om te kijken of de spieren goed voelden, moest Navas toch even slikken.

Het betekende meteen een record. Door zijn entree kwam Navas op 28 Derbi's. De meeste ooit. Hij laat Betis-iconen als Joaquín (27 derby's) en José Ramón Esnaola (24) achter zich.

Met de veteraan in de gelederen hield Sevilla stand. Na afloop begon het weer. Navas, Navas, Navas, klonk het van de tribunes. De zichtbaar geëmotioneerde rechtsback werd op de schouders van zijn ploeggenoten gehesen, trok zijn shirt uit en nam het allemaal in zich op. Vervolgens kuste hij het logo nog eenmaal en vertrok in met tranen in de helderblauwe ogen richting de catacomben.

Na afloop kwam de dribbelaar nog even terug op die fans. 'Wat zijn ze indrukwekkend', begon de enkelvoudig wereldkampioen en tweevoudig Europees kampioen. 'Er is steeds minder tijd. Dat is moeilijk, want ik hou zo enorm van voetbal. Maar hier, met míjn mensen, doe ik er alles aan om de fans tot de allerlaatste dag te vermaken.'

'Ik kan voor altijd terugvallen op mijn vrouw, mijn kinderen én deze fans. Ze houden van mij. En tot de laatste snik doe ik alles voor ze. Want ik hou zo ontzettend veel van hen', besloot Navas. In november viert hij zijn 39ste verjaardag. Ruim een maand later gaan zijn schoenen - na ruim 900 duels op het hoogste niveau - de wilgen in.

LaLiga

Stand LaLiga 2024/2025

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
10
Real Betis Sevilla
9
3
3
3
8-8
0
12
11
Girona
9
3
3
3
11-12
-1
12
12
Sevilla
9
3
3
3
9-10
-1
12
* Actueel tot en met 7 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.