Transferdagboek 15 juli: Vaart, Vieira en Xabi Alonso

Nu de competities ten einde zijn mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Bild heeft hoop voor Hamburger SV. De bij Real Madrid waarschijnlijk overbodige Rafael van der Vaart zou wel eens kunnen terugkeren naar Noord-Duitsland. De 68-voudig international moet vijftien miljoen euro kosten en per jaar viereneenhalf miljoen euro gaan verdienen. Het Duitse boulevardblad weet dat dit normaliter te veel is voor HSV, maar denkt dat privé-investeerders mogelijk kunnen bijspringen. 'Ik hoor en lees veel in Spanje. Elke dag is het weer wat anders', vertelt de middenvelder aan de krant. 'Er wordt veel gespeculeerd. Feit blijft dat ik nog steeds een Real-speler ben en ervan uitga dat ik in Madrid blijf.'

Transferdagboek 15 juli: Vaart, Vieira en Xabi Alonso

Internazionale wil van Patrick Vieira af. De Franse middenvelder zit op een dood spoor in Milaan en de Italianen hopen hem te verkopen. Het liefst aan Tottenham Hotspur, weet The Daily Mirror. De Londenaren hebben interesse en lijken de prijs te willen betalen die de Nerazzurri graag ontvangen. Enige obstakel lijkt de nog immer levende liefde die Viera voor Arsenal voelt. De Spurs zijn gezworen vijanden van de stadsgenoot.

De link tussen Xabi Alonso en Real Madrid blijft in leven.
De middenvelder wil zelf graag en De Koninklijke heeft het bod verhoogd tot boven de dertig miljoen euro, meldt Metro. Een vervanger heeft Rafael Benítez, manager van The Reds, al op het oog: Ashley Young van Aston Villa.

Bekijk hier al onze video's