Transferdagboek 15 juni: Ribéry, Maldini en Xabi Alonso

Nu de competities ten einde zijn mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Terwijl Lluís Martínez Sistach, aartsbisschop van Barcelona, zondag zijn ongenoegen uitte over de transfer-power play van Real Madrid in plaats van 'als een asceet oplossingen te zoeken voor deze economische crisis', maakt voorzitter Florentino Pérez zich op voor nieuwe uitgaven.

Transferdagboek 15 juni: Ribéry, Maldini en Xabi Alonso

De transfer van Franck Ribéry naar Real Madrid ligt nog immer op tafel. Zinedine Zidane, in het kielzog van Pérez terug in Bernabéu, stookte het vuurtje nog een keertje op. 'Ik geloof echt dat hij komt', aldus Zizou. 'Ik zou hem met open armen ontvangen.' Real Madrid heeft volgens TZ geen concurrentie meer van Barcelona, dat niet over de middelen beschikt om 'het compleet idiote te doen', zoals Bayern-manager Uli Hoeness de mogelijke afkoopsom voor Ribéry kenmerkte. Minder kostbaar maar niet minder opmerkelijk is de mogelijke overgang van Paolo Maldini (foto). Volgens de BBC wil Carlo Ancelotti de gestopte oud-international meenemen naar Chelsea. De veertigjarige verdediger, die zijn actieve carrière net een maand heeft afgesloten, sprak vrijdag met voorzitter Roman Abramovitsj over een dienstverband bij The Blues.

Liverpool is het inmiddels zat dat wordt gespeculeerd over een toekomst van Xabi Alonso en Javier Mascherano buiten Anfield. The Reds hebben in reactie een officiële verklaring naar buiten gebracht met de simpele doch duidelijke boodschap: 'Ze zijn niet te koop.'

De twee middenvelders waren in verband gebracht met Real Madrid en Barcelona. Liverpool zou zelfs al een bod hebben ontvangen. De Premier League-club ontkent dat gegeven. 'Bovendien heeft Liverpool geen interesse in de lange lijst van Spaanse spelers die met een verhuizing naar Anfield worden verbonden', aldus de laatste regels van de officiële verklaring.

Bekijk hier al onze video's