Transferdagboek 22 juli: Xabi Alonso, Crouch en Negredo

Nu de competities ten einde zijn mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Real Madrid ziet af van Xabi Alonso, maar dat betekent niet dat de middenvelder komend seizoen zeker voor Liverpool uitkomt. Daily Mail meldt dat Chelsea en Manchester City azen op de Spaanse middenvelder, die voor naar verluidt veertig miljoen euro mag vertrekken. Mocht Xabi daadwerkelijk vertrekken, dan is Alberto Aquilani (AS Roma) volgens de Daily Mirror nog altijd de favoriet van manager Rafael Benítez om hem in Liverpool op te volgen.

Transferdagboek 22 juli: Xabi Alonso, Crouch en Negredo

Peter Crouch mag bij een goed bod vertrekken bij Portsmouth, maar wil dan wel in Zuid-Engeland blijven spelen. Om die reden weigerde hij in te gaan op een voorstel van Sunderland, maar volgens de Daily Telegraph zijn nu de Londense clubs Tottenham Hotspur en Fulham geïnteresseerd in de lange spits. Sunderland heeft twee nieuwe aanvallers in het vizier: Darren Bent (Tottenham) en Marouane Chamakh (Girondins Bordeaux) meldt The Guardian.

Meer spitsennieuws uit de Premier League: The Spurs zien Álvaro Negredo als nieuwe aanvaller nadat zijn ploeggenoot bij Real Madrid, Klaas-Jan Huntelaar heeft aangegeven niet open te staan voor een transfer naar Londen. De 23-jarige spits die afgelopen seizoen negentien keer scoorde voor UD Almería moet volgens de Daily Mirror twintig miljoen euro opleveren.

Bekijk hier al onze video's