Transferdagboek 22/06: Owusu, Cassano, Isco en Villa

Het seizoen is ten einde, waardoor het de transferperikelen zijn die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 22/06: Owusu, Cassano, Isco en Villa

Het is een tijdje stil rondom Quincy Owusu-Abeye. De voormalige jeugdspeler van Arsenal en sterspeler van Jong Oranje tijdens het jeugd-WK van 2005 in eigen land speelde de laatste twee seizoenen voor het Griekse Panathinaikos. Daar lijkt de rappe buitenspeler zijn langste tijd te hebben gehad.

Premier League-promovendus Cardiff City lijkt uitkomst te bieden en daarmee lonkt een terugkeer naar Engeland, het land waar hij zijn eerste stappen zette als prof. Voordat het zover is moet zijn huidige werkgever, waar Owusu-Abeye nog niet heeft weten te imponeren, medewerking verlenen aan een overgang naar Cardiff. Wellicht kan de wens van Panathinaikos om Erik Falkenburg over te nemen van AZ uitkomst bieden. Om de middenvelder te kunnen kopen, heeft de club eerst inkomsten nodig door het verkopen van spelers.

Van Griekenland gaan we naar Italië, waar Antonio Cassano (foto onder) op weg leek naar Genoa. Maar de club moet voorlopig pas op de plaats maken aangezien Internazionale, de huidige werkgever van Cassano, te kennen heeft gegeven om de aanvaller en Mathias Silvestre te willen stallen bij Parma. De club zou daarnaast de eerste optie tot koop op het tweetal krijgen. In ruil wenst de Milanese grootmacht de Algerijn Ishak Belfodil binnen te halen. Deze onderhandelingen verlopen positief en dus ziet Genoa momenteel weinig reden om te praten. 'Cassano is in vergaande onderhandeling met Parma, dus het is zinloos om in dit stadium een tegenaanval te plaatsen. Dit tot onze spijt, zeg ik in alle eerlijkheid', verklaarde Genoa-voorzitter Enrico Preziosi.

Nu Laurent Blanc op weg is naar Paris Saint-Germain hoeft Real Madrid niet lang meer te wachten op de komst van Carlo Ancelotti, de vervanger van de naar Chelsea vertrokken José Mourinho. En daarmee kan De Koninklijke eindelijk de transfermarkt op.

Volgens Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis heeft Real inmiddels een serieus bod gedaan op Edinson Cavani. 'Dat is op dit moment de enige club die concreet is voor hem. Manchester City heeft het geld niet om Cavani te halen, want ze hebben gezegd dat ze zijn gelimiteerde afkoopsom van 63 miljoen euro niet willen betalen.'

Eerder liet Cavani al weten wel oren te hebben naar een transfer naar Madrid. Dat kwam hem wel op de woede van de Napoli-aanhang te staan, terwijl hij in Zuid-Italië tot voor kort nog werd aanbeden als een halfgod.

We blijven nog even in Madrid, want volgens The Daily Mail gaat Ancelotti serieus werk maken van de komst van Wayne Rooney (foto onder) zodra hij aankomende week is gepresenteerd als de nieuwe coach van Real. Wazza heeft al meerdere malen laten weten te willen vertrekken bij Manchester United en moet circa 35 miljoen euro kosten. Ook Arsenal, Chelsea, AS Monaco en Paris Saint-Germain liggen echter op de loer. Met de komst van Cavani en Rooney zou Ancelotti nog niet klaar zijn, want Marca meldt dat Ilkay Gündogan al gesprekken heeft gevoerd met Real-preses Florentino Pérez en voor 25 miljoen euro zou mogen vertrekken bij Borussia Dortmund.

Volgens AS tekent Isco volgende week een vijfjarig contract in de Spaanse hoofdstad. Ook Manchester City dingt echter naar de hand van de aanvallende middenvelder van Málaga, die in Manchester zou worden herenigd met trainer Manuel Pellegrini.

Dat de toekomst van David Villa (foto onder) bij Barcelona onzeker is gonst al langer rond op de Europese transfermarkt. De 31-jarige aanvaller dreigt in Catalonië op het tweede plan te belanden door de komst van Neymar en overweegt daarom een buitenlands avontuur aan te gaan na dertien seizoenen in het Spaanse profvoetbal.

Aanvankelijk leek de Premier League de meest logische bestemming voor Villa, maar nu is ook Fiorentina in beeld. De nummer vier van de Serie A raakt deze zomer mogelijk Stevan Jovetic kwijt en zou in Villa een capabele vervanger van de 23-jarige Montenegrijn zien. Een logische stap, temeer omdat Villa's zaakwaarnemer bevriend is met Alberto Macia, directeur bij Fiorentina. Paulinho, die zaterdag op de Confederations Cup tegen Italië ontbrak door een enkelblessure, gaat zijn kunsten komend seizoen waarschijnlijk vertonen in de Premier League. White Harte Lane is de verwachte bestemming voor de Braziliaanse middenvelder.

Zijn club Corinthians heeft in elk geval goede hoop dat de transfer, waarmee zo'n twintig miljoen euro is gemoeid, binnen afzienbare tijd is afgerond. De onderhandelingen met Tottenham Hotspur verlopen voorspoedig, aldus technisch directeur Edu. 'We zijn al een aardig eind onderweg.'

We blijven nog even rondhangen in Brazilië, en zien dat Shakhtar Donetsk de Braziliaanse connectie weer waarmaakt. De Oekraïense formatie, die al de nodige spelers uit Zuid-Amerika heeft gehaald, maakt zich op om Fred te verwelkomen. De middenvelder, niet te verwarren met de aanvaller en international met dezelfde naam, wordt zondag verwacht. Shakhtar betaalt aan Internacional een slordige vijftien miljoen euro. We weten inmiddels dat Arsenal met een goed gevulde portefeuille rondloopt over de transfermarkt. Gonzalo Higuaín (Real Madrid) heet aan de vooravond te staan van een vertrek naar Londen, en dat geldt mogelijk ook voor Marouane Fellaini. The Gunners denken er volgens enkele Engelse kranten over na of de Belgische international de vastgestelde afkoopsom van 25 miljoen euro waard is.

Waar Fellaini nog de nodige hoogtepunten voor de boeg heeft, zit Cristian Chivu in de herfst van zijn carrière. De 32-jarige Roemeen leeft in onzekerheid of hij bij Internazionale onder de nieuwe trainer Walter Mazzarri wel een toekomst heeft. Zijn zaakwaarnemer Ioan Becali krijgt een dezer dagen uitsluitsel. Mocht de blessuregevoelige Chivu daadwerkelijk op een zijspoor staan bij Inter, dan zal zijn naam op deze plaats ongetwijfeld nog wel een paar keer opduiken.

Bekijk hier al onze video's