Transferdagboek 26/03: Schmeichel, Isco, Lingard en Belotti

Reacties

Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 26/03: Schmeichel, Isco, Lingard en Belotti

Kasper Schmeichel (30) is de enige speler die dit seizoen enigszins in de buurt komt van het niveau in het kampioensjaar van Leicester City, met als recent hoogtepunt zijn heldenrol tegen Sevilla in de achtste finale van de Champions League, toen hij een penalty van Steven N'Zonzi keerde. Bovendien werd de dertigjarige doelman onlangs voor de tweede keer op rij verkozen tot Deens Voetballer van het Jaar. Zijn prestaties blijven niet onopgemerkt, waardoor een stap hogerop lonkt. Volgens The Sun wil Arsenal de zoon van Peter Schmeichel naar Londen halen om de concurrentiestrijd aan te gaan met Petr Cech.

Deze week doken er geruchten op dat Barcelona Isco weg wil kapen bij aartsrivaal Real Madrid. De Catalanen zouden de spelmaker willen inlijven als zijn contract afloopt in de zomer van 2018. De Koninklijke reageert rap en rigoureus: Madrid biedt de middenvelder een zesjarig contract aan, meldt Marca. De 24-jarige Spanjaard, die vaak op de bank moet plaatsnemen bij de koploper van de Primera División, kan dan zes miljoen euro per jaar gaan verdienen.

'Er zijn nog steeds gesprekken gaande. Ik heb het naar mijn zin bij Manchester United en mijn hart ligt hier.' Jesse Lingard (24) houdt geduld, geeft hij aan in gesprek met The Sun. De buitenspeler valt nog vaak buiten de boot bij The Red Devils, maar overweegt niet om te vertrekken. De viervoudig international werd de voorbije maanden in verband gebracht met een overstap naar Premier League-rivalen Chelsea, Arsenal en Tottenham Hotspur, maar mikt op succes bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep. Lingard ligt momenteel vast tot medio 2018.

Andrea Belotti (23) blijft ondanks belangstelling van de Europese top volgend seizoen speler van Torino. 'Natuurlijk blijf ik', zei hij tegen Tuttosport. 'Ik wil bij Torino blijven. Sterker nog: ik zal bij Torino blijven volgend seizoen. Laat dat de fans maar weten!' De Capocannoniere, met 22 goals, wekte door zijn grote productie reeds de interesse van Arsenal en werd ook al gelinkt aan Real Madrid.

Lazio-vedette Felipe Anderson was dit weekeinde in Londen te vinden, getuige onderstaande Instagram-foto. Dat zal ongetwijfeld de geruchten over een aanstaand vertrek naar een topclub aanwakkeren. Eerder dit seizoen werd de naam van de Braziliaan al gekoppeld aan Chelsea. Antonio Conte zou in de 23-jarige aanvaller een uitstekende concurrent zien voor Eden Hazard. Anderson heeft nog een contract tot medio 2020 in Rome.

Lugar incrível, com uma pessoa incrível. ❤

Een bericht gedeeld door Felipe Anderson (@f_andersoon) op

Na zeer succesvolle periodes bij Barcelona en Bayern München is het eerste seizoen van Pep Guardiola bij Manchester City nog niet wat hij ervan gehoopt had. De titel is uit zicht en in de Champions League werden The Citizens uitgeschakeld door AS Monaco. Hoofdoorzaak voor die tegenvallende prestaties is de defensie, die bij tijd en wijle zo lek als een mandje oogt. In zijn zoektocht naar verdedigers is Guardiola volgens The Daily Mirror nu bij Tottenham Hotspur-linksback Danny Rose uitgekomen. De 26-jarige linksback ligt tot 2021 vast in Noord-Londen en dus zal City flink in de buidel moeten tasten. Volgens de tabloid moet Rose zo'n vijftig miljoen pond kosten.

Als Rose daadwerkelijk naar City vertrekt, heeft Tottenham al een vervanger in gedachten. Luke Shaw zou de nieuwe linksachter van de Londenaren moeten worden. De 21-jarige Engelsman maakte in 2014 voor een recordbedrag van 37,5 miljoen euro de overstap van Southampton naar Manchester United, maar heeft de hoge verwachtingen nog niet waar kunnen maken bij The Red Devils. Manager José Mourinho geeft de voorkeur aan Daley Blind en Marcos Rojo voor de linksbackpositie.

Een mooie transfer lonkt voor Dusan Tadic. Volgens Tuttomercatoweb zijn Juventus en Napoli geïnteresseerd in de diensten van de Southampton-aanvaller. De Serviër, die in Nederland voor FC Groningen en FC Twente uitkwam, zou rond de vijftien miljoen euro moeten kosten. Volgens het Italiaanse medium houden ook Arsenal en Atlético Madrid de verrichtingen van de 43-voudig Servisch international in de gaten.

Antonio Conte is Álvaro Morata nog niet vergeten. De Chelsea-manager haalde de Spanjaard in 2014 naar Juventus, maar werd vervolgens aangesteld als bondscoach van Italië. Morata keerde na een jaar terug naar Real Madrid, maar is daar veroordeeld tot het spelen van tweede viool achter Karim Benzema. Conte ziet volgens AS zijn kans schoon en hoopt De Koninklijke met een bod van 65 miljoen euro te verleiden de Spanjaard te laten vertrekken.

Jesus Navas moet komende zomer op zoek naar een nieuwe club. Het contract van de 31-jarige Spanjaard bij Manchester City loopt na dit seizoen af en dus ziet AS Roma zijn kans schoon hem naar de Serie A te halen, zo weet Sky Sports. De Romeinen hebben daarvoor wel concurrentie van Sevilla, de oude club van de pijlsnelle Spanjaard.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.