Transferteleurstelling Álvarez kost hem niet zijn plek in Ajax-basis

Reacties

Edson Álvarez heeft van Alfred Schreuder ondanks een turbulente week gewoon een basisplaats gekregen voor de thuiswedstrijd van Ajax tegen SC Cambuur. Aanwinst Lucas Ocampos zit op de bank.

Transferteleurstelling Álvarez kost hem niet zijn plek in Ajax-basis
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 0
SC Cambuur
SC Cambuur

Álvarez miste donderdag de training, nadat een bod van Chelsea van vijftig miljoen euro door de Amsterdammers was afgewezen. Álvarez was daar teleurgesteld over, maar herpakte zich, vertelde Schreuder op weg naar de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. De Mexicaan vormt zaterdagmiddag het middenveld met Steven Berghuis en Davy Klaassen, die de voorkeur krijgt boven Kenneth Taylor.

De creativiteit vanaf de flanken moet bij Ajax komen van Steven Bergwijn en Dusan Tadic. Aanwinst Lucas Ocampos moet nog even geduld hebben voor zijn debuut. De Argentijn zit wel op de bank. Aanwinsten Ahmetcan Kaplan en Florian Grillitsch zijn ook reserve en kunnen net als Ocampos als invaller debuteren.

Achterin is Devyne Rensch fit genoeg om te starten nadat hij vorige week nog uitviel tegen FC Utrecht. Jurriën Timber en Calvin Bassey zijn het centrale duo en Daley Blind start als linksback. Blind was net als Rensch gehavend na Utrecht-uit (0-2).

Voor de ploeg van Schreuder is Cambuur-thuis de generale repetitie in de aanloop naar de Champions League-start. Woensdagavond staat de thuiswedstrijd tegen het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst op het programma.

Opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Timber, Bassey, Blind; Klaassen, Álvarez, Berghuis; Tadic, Brobbey, Bergwijn.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.