Trauner viert basisplaats op EK met treffer, maar valt ook uit

Reacties

Gernot Trauner beleeft vrijdag een avond van wisselende emoties. De Feyenoorder zette Oostenrijk op voorsprong in de EK-wedstrijd tegen Polen, maar viel kort na rust geblesseerd uit.

Trauner viert basisplaats op EK met treffer, maar valt ook uit
© Pro Shots
Polen
Polen
1 - 3
Oostenrijk
Oostenrijk

Trauner moest het in de eerste speelronde tegen Frankrijk nog doen met een invalbeurt, maar kreeg voor het treffen met Polen een basisplaats. Dat vierde de verdediger met een knappe goal. Trauner was mee naar voren gegaan en kopte op aangeven van Phillipp Mwene (ex-PSV) de 0-1 tegen de touwen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Trauner werd pas de derde Feyenoord-speler ooit die scoorde op een EK, en de eerste die dat deed voor een ander land dan Nederland. Zijn voorgangers zijn Rob Witschge en Giovanni van Bronckhorst. Voor Trauner betekende het zijn tweede goal in het shirt van Oostenrijk: hij was op 11 november 2020 eerder trefzeker tegen Luxemburg.

Na de hervatting - inmiddels was de stand 1-1 - moest Trauner zich laten vervangen nadat hij eerst kort werd behandeld op het veld.  Kevin Danso loste de Feyenoorder af. Eerder op de dag viel Trauners ploeggenoot Dávid Hancko al uit bij Slowakije - Oekraïne.

Volg het restant van Polen - Oostenrijk via VI Live:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.