Twaalf punten Arsenal mogelijk niet genoeg: 'Ongelooflijk'

Arsenal boekte dinsdagavond in de thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille alweer de vierde zege van het Champions League-seizoen, maar is in de loodzware Groep F desondanks nog niet zeker van een plek in de volgende ronde. Tot ongeloof van manager Arsène Wenger, die zich ook verbaasde over een onorthodoxe maatregel van Mathieu Flamini.

Twaalf punten Arsenal mogelijk niet genoeg: 'Ongelooflijk'

Doordat Borussia Dortmund dinsdagavond van Napoli won, kan Arsenal op de laatste speeldag mogelijk nog worden veroordeeld tot de Europa League als het zelf met grote cijfers verliest in Napels en Dortmund wint in Marseille. Het huidige aantal van twaalf punten zou in dat geval mogelijk niet genoeg zijn voor plaatsing voor de achtste finale.

'Het is de eerste keer dat ik dat meemaak in 150 Champions League-wedstrijden. Ongelooflijk, maar het is de realiteit', verklaarde Wenger na afloop. 'We zullen de klus eigenhandig moeten klaren. Maar het is geen gemakkelijke situatie. Want het zou een fout zijn te denken dat een kleine nederlaag volstaat. We zullen die wedstrijd positief moeten benaderen en proberen te winnen. Met elke andere benadering neem je een onverantwoord risico.'

Traditie
Wenger had na afloop van de 2-0 overwinning op Olympique Marseille nog een ander bizar voorval om af te handelen. Mathieu Flamini had in strijd met de clubtraditie besloten dat hij, tegen het besluit van aanvoerder Per Mertesacker in, met korte mouwen wilde spelen (foto). De Franse middenvelder pakte daarop de schaar erbij, tot afgrijzen van Wenger.

'Dat bevalt me geenszins', reageerde Wenger op de weerbarstige actie van Flamini, die tegen Manchester United al hetzelfde kunstje flikte. 'Hij zal het niet nog eens doen. Het hoort bij de traditie van deze club. Het verraste me, want dit is iets dat wij niet willen.'

Flamini vindt echter dat hij in recht staat. 'Ik speel al tien jaar lang op topniveau. Ik hou ervan met korte mouwen te spelen.' Overigens speelde ook Flamini's landgenoot Olivier Giroud met ontblote onderarmen. De 27-jarige spits had zijn mouwen evenwel gewoon opgerold.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen