Twaalfde nederlaag voor FC Jokerit

FC Jokerit slaagt er maar niet in weg te komen uit de onderste regionen van de Finse Veikkausliiga. De ploeg van trainer Jan Everse verloor maandag op eigen veld met 2-0 van koploper MyPa 47 en heeft nu alleen nog hekkensluiter FC Jazz onder zich.

Het was voor Jokerit de twaalfde nederlaag in 21 competitieduels. De club uit Helsinki is alweer zes duels op rij zonder zege. Als Jokerit er vóór het einde van de competitie niet in slaagt weg te komen van de voorlaatste plaats op de ranglijst, moet de ploeg promotie/degradatie-duels spelen tegen de runner-up van de eerste divisie.

Behalve de kwakkelende vorm heeft Jokerit ook last van een pittig programma in de maand augustus. Komende donderdag krijgt de ploeg bezoek van het hooggeklasseerde FC Inter en een week later wacht het eerste duel met CSKA Kiev in de voorronde van het UEFA Cup-toernooi.

HJK Helsinki en FC Haka zijn voorlopige de enige ploegen die koploper Mypa 47 kunnen bijbenen. Beide ploegen wonnen hun wedstrijden tegen respectievelijk FC Jazz en RoPS ieder met 2-0. Ook Tampere United heeft nog goede papieren op een toppositie. De ploeg speelde tot nu toe pas zeventien wedstrijden, maar heeft het minste aantal verliespunten van alle ploegen in de Veikkausliiga.

Bekijk hier al onze video's