Twee middenvelders hebben Engelse ploeg verlaten en spelen geen EK

Reacties

Curtis Jones en James Maddison hebben de nationale ploeg van Engeland verlaten. Het tweetal heeft te horen gekregen dat ze zijn afgevallen en dus niet met de selectie meereizen naar Duitsland voor het EK van aankomende zomer.

Twee middenvelders hebben Engelse ploeg verlaten en spelen geen EK
© Pro Shots

Jones en Maddison waren opgenomen in de 33-koppige voorselectie van Gareth Southgate. Aangezien landen slechts 26 spelers mee mogen nemen, moeten er nog flink wat spelers afvallen. Jones en Maddison trainden de afgelopen dagen mee met de nationale ploeg, maar hebben het kamp inmiddels verlaten en kunnen een zomervakantie boeken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat heeft de FA donderdagmiddag bevestigd. De 23-jarige Jones kwam dit seizoen tot 14 basisoptredens in de Premier League namens Liverpool en Maddison tot 26 voor Tottenham Hotspur. Maddison is zevenvoudig international van Engeland. Jones moet zijn debuut in de hoofdmacht nog maken.

Engeland traint donderdag met 27 spelers. Lewis Dunk, Harry Maguire en Luke Shaw volgen een individueel programma. Vrijdagavond oefent Engeland tegen IJsland. Zondag 16 juni is Servië de eerste tegenstander op het EK. Ook Denemarken en Slovenië zitten in groep C.

Vr 7 jun.

Zo 16 jun.

Do 20 jun.

Di 25 jun.

Europees Kampioenschap

Stand Groep C Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
1
2
0
2-1
+1
5
2
Denemarken
3
0
3
0
2-2
0
3
3
Slovenië
3
0
3
0
2-2
0
3
4
Servië
3
0
2
1
1-2
-1
2
* Actueel tot en met 27 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.