Twente komt terug uit geslagen positie

RKC Waalwijk was op bezoek bij FC Twente hard op weg naar een verrassende overwinning. Na iets meer dan een uur spelen kwamen de gasten op 1-3. De gehavende ploeg van trainer Adrie Koster liet zich desondanks naar een nederlaag spelen doordat Twente net op tijd de geest kreeg: 4-3.

Een knotsgekke wedstrijd was het in het Arke Stadion. De tussenstanden van 0-2 en 1-3 waren al verrassend te noemen, de eindstand van 4-3 was dat zeker. Kennedy Bakircioglu tikte twee minuten voor het einde van de wedstrijd de winnende goal binnen.

Daarmee nam de Zweed op ruwe wijze de heldenrol over van Tim Janssen. De twintigjarige aanvaller stond bij RKC in de punt van de aanval geposteerd ten faveure van Eddy Putter. Net als de afgelopen weken deed Janssen opnieuw van zich spreken. Na zeventien minuten profiteerde hij van een fout in de defensie van Twente: 0-1. Ook de 1-3 kwam van zijn voet na voorbereidend werk van Martijn Reuser.

Tussen de goals van Janssen door scoorden beide ploegen. Pius Ikedia kon van eigen helft zomaar naar het Twentse doel oprukken en vrij uithalen voor 0-2. Twente was de klust volledig kwijt en mocht van geluk spreken dat het vlak voor rust op 1-2 kwam door een kopbal van Orlando Engelaar via de binnenkant van de paal.

De 1-3 van Janssen leek de genadeslag, maar door een gelukje kreeg Twente nog de geest. Sharbel Touma waagde een schot dat van richting werd veranderd en doelman Rob van Dijk kansloos maakte. Drie minuten later was het zelfs al gelijk. Blaise N'Kufo werd in stelling gebracht door Robbie Wielaert na slecht uitverdedigen van RKC.

De winnende goal van Bakircioglu maakte het drama voor de Waalwijkers compleet. Geplaagd door de vele blessures en de matige seizoenstart had RKC de punten goed kunnen gebruiken. FC Twente heeft zich door de gelukkige winst opgewerkt tot een voorlopige zesde plaats.