'UEFA heroverwoog Oranje-scheidsrechter die verleden heeft met Bellingham'

Reacties

De UEFA heeft de aanstelling van Felix Zwayer als scheidsrechter bij Nederland - Engeland heroverwogen, melden Engelse media. De Duitse scheidsrechter werd in het verleden bespot door Jude Bellingham, omdat hij in 2005 veroordeeld werd voor betrokkenheid bij matchfixing.

'UEFA heroverwoog Oranje-scheidsrechter die verleden heeft met Bellingham'

Zwayer krijgt woensdag in de halve finale opnieuw te maken met Bellingham, die drie jaar geleden een boete van 40 duizend euro kreeg voor zijn reactie op het optreden van de Duitser na een 3-2 nederlaag met Borussia Dortmund tegen Bayern München.'Je geeft de grootste wedstrijd in Duitsland aan een scheidsrechter die al eerder een wedstrijd heeft gefixt? Wat verwacht je dan?', zei de inmiddels 34-voudig international destijds.

De 43-jarige scheidsrechter werd in 2005 zes maanden geschorst, omdat hij 300 euro smeergeld had aangenomen van collega Robert Hoyzer.

Na die uitspraak van Bellingham laste Zwayer een pauze in van twee maanden en kampte hij enige tijd met mentale problemen, nadat hij en zijn vrouw waren bedreigd. Nu er opnieuw ophef is, besloot de UEFA opnieuw volgens The Daily Mail en The Times naar zijn aanstelling te kijken. Diezelfde media meldden vervolgens ook dat de Europese voetbalbond achter haar beslissing blijft staan.

Het betekent dat Oranje in Dortmund, evenals Bellingham, opnieuw met Zwayer op het veld staat. Hij floot ook de achtste finale van Nederland tegen Roemenië.

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.