UEFA komt met statement naar aanleiding van veldbestormingen in Dortmund

Reacties

De UEFA gaat de beveiliging in de EK-stadions opschroeven, zo heeft de Europese voetbalbond zondag beloofd in een statement. Die verklaring komt naar buiten een dag na flinke ongeregeldheden in Dortmund.

UEFA komt met statement naar aanleiding van veldbestormingen in Dortmund
© Pro Shots
Turkije
Turkije
0 - 3
Portugal
Portugal

Tijdens Turkije – Portugal (0-3) renden er herhaaldelijk mensen het veld op voor een momentje met Cristiano Ronaldo. Nu waren het goedwillende supporters, maar het gemak waarmee ze het veld op renden gaf toch te denken. Dat heeft de UEFA dan ook gedaan, en de organisator van Euro 2024 komt met volgende verklaring.

'Veiligheid in de stadions, op de velden en op andere plekken waar de teams verblijven is onze absolute prioriteit. Daarom zullen er extra veiligheidsmaatregelen worden doorgevoerd in de stadions, om incidenten te voorkomen', zo belooft de bond, die zegt vanwege 'veiligheidsredenen' niet te kunnen vertellen wat ze dan precies gaan doen. Ook hebben ze nog een reminder voor bezoekers.

'Het veld bestormen is een overtreding van de stadionreglementen en leidt tot verwijdering, een stadionverbod voor de rest van het toernooi en aangifte bij de politie.'

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Meer Turkije
Meer over Turkije
Meer Portugal
Meer over Portugal
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.