Uitblinker Gakpo was geen moment bang voor gelijkmaker

Cody Gakpo heeft zich binnen de lijnen na zijn openingstreffer niet veel zorgen meer gemaakt. De Oranje-aanvaller beaamde dat het optreden tegen Roemenië veel vertrouwen geeft op weg naar de kwartfinale van het EK.

Roemenië
Roemenië
0 - 3

Met alweer zijn derde treffer van dit EK brak Gakpo na een wat nerveuze openingsfase de wedstrijd open in de twintigste minuut. 'Dan valt de spanning een beetje weg', zei een van de uitblinkers bij de NOS over dat moment. Gakpo, die ook de assist gaf bij de 0-2 van Donyell Malen in de 83ste minuut, lichtte zijn eigen aandeel in de zege verder niet uit. De Eindhovenaar had het over een sterke teamprestatie.

Gakpo: 'Het was een goede wedstrijd, met goede goals en goed voetbal bij vlagen. Natuurlijk zijn er verbeterpunten, maar dit is zeker een goede reactie op de vorige wedstrijd. Dit is een goede stap in de juiste richting. We voelden dat we de controle hadden. Natuurlijk was Roemenië een stugge ploeg met wat gevaarlijke uitbraken, maar we hebben het echt goed gedaan als team.'

Een kritiekpunt is misschien dat het Nederlands elftal sneller de marge had moeten verdubbelen. Aan kansen op de 0-2 was geen gebrek. Baarde het missen van kansen nog zorgen? 'Op de tribune en thuis wel misschien, maar op het veld hadden we niet dat gevoel. We zaten er goed in en waren daar niet bang voor', zei hij over een mogelijke gelijkmaker.