Uitgefloten Samuel betreurt provocatie

Hij moest bij Real Madrid de defensieve problemen oplossen, maar sinds zijn komst heeft Walter Samuel nog weinig kunnen overtuigen. Niet dat dit geheel zijn schuld is, zoveel medespelers zijn er in Madrid niet bereid mee te verdedigen, maar de Argentijn kreeg de laatste weken wel flink wat kritiek te verwerken. Zondag liet hij zich effe gaan.

Uitgefloten Samuel betreurt provocatie

Real won zondag met ruime cijfers van Albacete: 6-1. Maar in de vijftiende minuut was er nog geen sprake van zo'n zege. Albacete had via Francisco de vroege 1-0 van Ronaldo weggepoetst (1-1) en dat was mede te danken aan een blunder van Samuel. Tot woede van een groot deel van de 79.000 toeschouwers in het Bernabeú, die dat niet accepteerde van de verdediger van twintig miljoen euro: een snerpend fluitconcert was zijn 'verdiende' loon.

Real en Samuel kwamen echter sterk terug. Nadat Zinedine Zidane en Raúl voor 2-1 en 3-1 hadden gezorgd, kopte Samuel na rust de 4-1 hard achter doelman Gaspercic. En dat wilde hij weten. Met de hand aan zijn oor gebaarde hij woest naar het kritische publiek: Fluiten jullie nog?

Na afloop bleek de centrale verdediger niet blij met zijn actie. 'Het was een stom gebaar. Ik bied mijn verontschuldigingen aan omdat ik een fout heb gemaakt. Ik hoop niet dat de aficionados zich door mij gekwetst voelen. Ik heb iets gedaan wat niet goed was, maar dat wil ik zo snel mogelijk vergeten. Op weg naar Barcelona moeten we alleen over goede zaken praten.'

Komende zaterdag moet Real Madrid op bezoek bij koploper Barcelona. De achterstand van De Koninklijke bedraagt nog vier punten.

Bekijk hier al onze video's