Uitgerekend Koopmeiners slaat toe na tandeloze eerste helft

Teun Koopmeiners heeft het Nederlands elftal kort na rust op voorsprong gezet tegen Wales. De middenvelder klopte doelman Adam Davies met een droge schuiver.

Wales
Wales
1 - 2

Oranje had de hele eerste helft geen enkele keer op doel geschoten. Dat gebeurde voor het laatst in de fatale EK-wedstrijd tegen Tsjechië van vorige zomer. Na rust was het echter al heel snel raak via Koopmeiners, die in de rust nog bekritiseerd werd door analytici Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk.

Debutant Jerdy Schouten bediende Koopmeiners, die de bal klaarlegde en met rechts diagonaal raak schoot in de verre hoek: 0-1. Voor de Atalanta Bergamo-middenvelder was het zijn eerste interlanddoelpunt in zijn achtste optreden. Voor Schouten was het tevens zijn eerste assist.