United vergroot voorsprong op City door late treffers

Manchester United heeft maandagavond de voorsprong op rivaal en stadgenoot Manchester City vergroot tot vijf punten. Op bezoek bij Blackburn Rovers zorgden Antonio Valencia en Ashley Young (foto) voor een zege door twee late goals (0-2).

In de tachtig minuten voorafgaand aan de treffer van Valencia had United wel een overwicht, maar bleek Blackburn een stugge ploeg. United hanteerde een te laag tempo om een beslissing te forceren. Bovendien moest sluitpost David de Gea enkele malen aan de bak om een tegentreffer te voorkomen.

De voorsprong kwam er toch. In de 81ste minuut dribbelde Valencia naar binnen vanaf de rechterkant van het zestienmetergebied. Waar bij Blackburn iedereen – inclusief doelman Paul Robinson – op een voorzet rekende, haalde de Ecuadoriaan vernietigend uit. De bal sloeg in de verre hoek tegen de touwen.

Enkele minuten na de bevrijdende goal besliste invaller Ashley Young de wedstrijd. Hij kreeg de bal aangespeeld van Valencia en vond in de korte hoek een klein gaatje: 2-0.

Zoals zo vaak dit seizoen won United dus met nipt verschil. Dit seizoen kwam het ook al vaker voor dat United in de slotfase een beslissing forceerde. Door de winstpartij bedraagt de voorsprong op Manchester City, dat dit weekend twee punten verspeelde tegen Sunderland (3-3), vijf punten. Het onderlinge duel staat op Koninginnedag op het programma. Foto: VI Images