Uruguay Onder-20 wint wereldtitel en ontvangt felicitaties van grote namen

Reacties

Uruguay Onder-20 heeft zondag in Argentinië het WK gewonnen door Italië in de finale te verslaan (1-0). Na het behalen van de wereldtitel lieten meerdere Uruguayaanse oud-internationals van zich horen op social media.

Uruguay Onder-20 wint wereldtitel en ontvangt felicitaties van grote namen
© Pro Shots

Uruguay was in het Argentijnse La Plata nipt te sterk voor de Italianen. Luciano Rodriguez kopte zijn land vier minuten voor tijd naar de wereldtitel. De wereldbeker werd op het veld uitgereikt door FIFA-voorzitter Gianni Infantino.

De WK-zege heeft veel losgemaakt in Uruguay, ook bij prominente (oud-)internationals van La Celeste. 'Geweldig om te zien dat deze jongens ons land wereldkampioen hebben gemaakt. Gefeliciteerd toppers, we zijn heel trots op jullie', schreef Edinson Cavani op Instagram.

Ook onder anderen Luis Suárez, Diego Forlán en Diego Godín brachten na de finale hun felicitaties over via social media. 'Trots!', liet Forlan weten. 'Campeonesssss! Gefeliciteerd allemaal en bedankt!', aldus Suarez. De nationale ploeg van Uruguay werd in 1930 en 1950 wereldkampioen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.