USA stunt met zege op pover Argentinië

De eerste stunt van het WK onder-20 is een feit. De Verenigde Staten klopten topfavoriet Argentinië, dat de 1-0 nederlaag vooral aan zichzelf te wijten heeft.

Team USA forceerde de beslissing vlak voor rust. In de 38ste minuut kopte Chad Barrett via de grond een voorzet van de opgekomen rechtsback Marvell Wynne bij de tweede paal in het doel.

De voorsprong was niet eens onverdiend. De Argentijnen speelden bleekjes en lieten voetballend weinig zien. De hardwerkende Amerikanen toonden iets meer daadkracht en kregen de betere kansen.

Na rust drong Argentinië meer aan, vooral dankzij invaller Lionel Messi. Maar het talent van Barcelona stuitte telkens op doelman Westberg.

Aan de andere kant verscheen ook de VS enkele keren in kansrijke positie, zo schoot Barrett net voorlangs. De grootste kans kreeg Freddy Adu. Het zestienjarige Amerikaanse troetelkind versierde een strafschop maar mikte de bal zelf op de paal.