Utrecht houdt zonder 'lievelingen van Fraser' gelijke tred met Shakhtar

Reacties

FC Utrecht en Shakhtar Donetsk hebben elkaar zaterdag in evenwicht gehouden in een oefenwedstrijd. In Stadion Galgenwaard werd het 2-2. Het benefietduel was voor Utrecht de afsluiting van de voorbereiding en voor Shakhtar de laatste wedstrijd tijdens het trainingskamp in Nederland. Voor Utrecht begint de competitie volgende week zaterdag met een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Utrecht houdt zonder 'lievelingen van Fraser' gelijke tred met Shakhtar
© Pro Shots

Een vernieuwd Utrecht verscheen ten tonele in Stadion Galgenwaard. Het vertrokken duo Adam Maher en Quinten Timber is er niet meer bij; nieuwkomers als Vasilis Barkas, Nick Viergever, Taylor Booth, Luuk Brouwers, Daishawn Redan en Modibo Sagnan hadden een basisplaats. Bas Dost en Can Bozdogan, eveneens nieuw in Utrecht, vielen aan het begin van de tweede helft in.

© Pro Shots

'Ik had uitgesproken, met name naar die twee spelers, dat ik graag met ze wilde werken', lachte trainer Henk Fraser voor de wedstrijd, verwijzend naar Maher en Timber. 'Maar na twee weken was Maher weg en Timber nu ook. Dus ik heb niets meer gezegd tegen de groep', voegde hij toe voor de camera van ESPN. Van een stroeve start leek ondanks de vele nieuwkomers geen sprake, want Redan zorgde in de zevende minuut voor de 1-0.

De huurling van Hertha BSC kon scoren nadat Shakhtar-verdediger Valeriy Bondar geen controle kreeg over een voorzet van Hidde ter Avest. Een gezapige eerste helft volgde, maar vier minuten voor de rust zorgde Shakhtar voor de 1-1 uit een fraai uitgespeelde aanval. Na een voorzet van Yukhym Konoplya legde Danylo Sikan de bal klaar voor Artem Bondarenko, wiens inzet in de verre hoek doelman Barkas te machtig bleek.

Kort na het begin van de tweede helft kwam Shakhtar op voorsprong. Dmytro Kryskiv werd bediend vanaf de linkerflank, nam aan op de borst en zocht met succes de linkerhoek uit. Daarna nam Utrecht het initiatief en een voorzet van Ter Avest leidde opnieuw een doelpunt in. Ditmaal werkte aanvoerder Taras Stepanenko de bal op ongelukkige wijze in het eigen doel met zijn scheenbeen. Daarmee bepaalde hij de eindstand.

Het oefenduel stond in het teken van de oorlog in Oekraïne. Zo waren tweeduizend Oekraïense vluchtelingen uitgenodigd voor de wedstrijd, hadden spelers van Shakhtar bij hun opkomst een Oekraïense vlag om het lichaam gewikkeld en werd voor de aftrap het volkslied gezongen door Veronika Morska, finaliste in de Oekraïense The Voice Kids. Daarna namen de spelers een minuut stilte in acht voor overleden oorlogsslachtoffers.

{"title":"Verdien voor €50 aan Free Bets met inzetten op Oranje scoort!","titleMobile":"Verdien voor €50 aan Free Bets met inzetten op Oranje scoort!","odd":"€50","url":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=85963497&bid=39878","bookmaker":{"name":"Unibet (Kambi)","id":5000,"lightIconUrl":"/dam/jcr:9e3975da-a577-48bd-9e59-8576787a688c/unibet20new20logo20large1-black.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:f8717da0-9ada-466e-af1d-adf75a1cde42/unibet20new20logo20large1.svg","iconSize":27},"image":"jcr:2789e6f2-9de9-4994-9a13-f16f347b0272","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Unibet biedt een welkomstactie (24+) aan rond het duel Duitsland - Nederland.","textMobile":"Unibet biedt een welkomstactie (24+) aan rond het duel Duitsland - Nederland."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.