Vaderlijk advies voor Williams: 'Niet alles wat blinkt, verandert in goud'

Reacties

Athletic Bilbao werkt toe naar een nieuw seizoen in La Liga. Dat doen de Basken nog zonder Nico Williams, die na de EK-winst van Spanje geniet van zijn vakantie. Als het aan Óscar de Marcos ligt, legt de smaakmaker de interesse van Barcelona naast zich neer.

Vaderlijk advies voor Williams: 'Niet alles wat blinkt, verandert in goud'
© Pro Shots

Williams was op het EK in Duitsland van onschatbare waarde voor de Spanjaarden. Het is geen geheim dat Barcelona de 22-jarige aanvaller heel graag aan de selectie toevoegt. De Catalaanse club hoopt op een snel antwoord van Williams, die heeft geluisterd naar een contractvoorstel van Deco. Dat wil niet zeggen dat alles in kannen en kruiken is.

Bilbao-trainer Ernesto Valverde zei eerder deze week dat hij komend seizoen 'gewoon' rekent op Williams. De Marcos hoopt dat zijn ploeggenoot niet vertrekt. Dat zei de aanvoerder van de nummer vijf van vorig seizoen op een persconferentie. 'Er leeft een gevoel dat als Barça je wil hebben, dat het dan logisch is om daarheen te gaan. En dat als je niet zou gaan, dat je een fout maakt.'

Dat ziet De Marcos anders. De 35-jarige routinier heeft in zijn loopbaan genoeg spelers dezelfde keuze zien maken. Soms ging dat goed, maar vaak genoeg pakte een transfer ook anders uit dan gehoopt. 'Je moet goed onthouden dat niet alles wat blinkt in goud verandert', gaf De Marcos vaderlijk advies aan Williams.

De afkoopsom van Willams bedraagt naar verluidt 58 miljoen euro. Media in Spanje berichten dat Barcelona een soortgelijk bedrag inmiddels kan ophoesten. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Nico Williams
Meer over Nico Williams
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.