Valencia begint met zege op Villarreal

Valencia begon het seizoen met een zwaarbevochten 2-1 zege op Villarreal. De titelverdediger forceerde de beslissing al in de eerste helft.

De ploeg van coach Claudio Ranieri nam voor rust al een 2-0 voorsprong in het zeer boeiende duel. Carlos Marchena kopte na 26 minuten de 1-0 binnen uit een vrije trap van Vicente. En acht minuten later kopieerde Rubén Baraja de treffer van Marchena, door ook koppend te scoren uit een vrije trap van Vicente.

Villarreal gaf zich niet zomaar gewonnen in het Mestalla. De bezoekjers kregen kans op kans, maar slaagden er lange tijd niet in te scoren. Totdat Diego Forlán in de 78ste minuut de tot dan toe grootste hindernis, doelman Santiago Cañizares, klopte.

In de slotfase waren de bezoekers nog dichtbij de gelijkmaker, maar Juan Román Riquelme zag tot zijn grote verbijstering, dat zijn vrije trap de paal raakte, voor de tweede keer van de avond.