Valencia en Manchester delen punten

Manchester United en Valencia deelden de punten in een boeiende maar weinig spectaculaire wedstrijd. In diezelfde poule versloeg Sturm Graz Panathinaikos.

Valencia en Manchester United zijn de favorieten van poule A. Beide ploegen die beide eenmaal in één van de laatste twee Champions League-finales stonden, konden echter niet het spektakel bieden wat Real Madrid en Lazio Roma een dag eerder leverden. De wedstrijden in Mestalla voltrok zich vooral tussen beide strafschopgebieden. Veel strijd, maar weinig kansen. Doelman Santiago Cañizares hoefde amper in te grijpen, terwijl Fabien Barthez het ook zelden Spaans benauwd kreeg. Een enkele keer moest hij ingrijpen, waarbij de schoten van Kily Gonzales en Gaizka Mendieta het gevaarlijkst waren.

De thuisploeg was na rust de ploeg met het meeste initiatief, maar kon geen enkele uitgespeelde kans creëren. De meest opvallende speler bij Valencia was Juan Pablo Aimar. De Argentijn die enkele weken geleden voor ruim veertig miljoen gulden werd overgenomen van River Plate, liet bij vlagen zien waarom mensen als Diego Maradona hem als een groot talent bestempelen. Een van de slachtoffers van Aimars frivole acties was Jaap Stam. De verdediger van Manchester United kreeg geel van scheidsrechter Dick Jol nadat hij el Payaso onderuithaalde.

Sturm Graz blijft sterk in eigen huis
In het eigen Arnold Schwarzenegger Stadion blijkt Sturm Graz maar moeilijk te kloppen. Alleen Manchester United slaagde daar dit seizoen in. Ook het Griekse Panathinaikos verliet met lege handen Oostenrijk. Daar zag het in de eerste helft niet naar uit. Panathinaikos zette Sturm Graz veel onder druk, waardoor de thuisploeg voor rust amper van eigen helft af kwam. Tot grote kansen leidde het Griekse overwicht echter niet. De strijd bleef beperkt tot net buiten het strafschopgebied.

In de tweede helft speelde Sturm Graz agressiever. De Oostenrijkers ontsnapten aan de Griekse druk. En dat leverde na een uur spelen een voorsprong op. Uitgerekend Mario Haas, die vier minuten eerder in het veld was gekomen in plaats van Sergei Yuran, zette Sturm Graz op voorsprong. Hij pikte een steekpasje van Gilbert Prilasnig op en omspeelde de Griekse doelman. Panathinaikos trok vervolgens meer ten aanval en gaf hierdoor verdedigend meer ruimte weg. De thuisploeg profiteerde. Vijf minuten voor tijd besliste Tomica Kocijan het duel met een schot van afstand.

Bekijk hier al onze video's