Valencia weet eindelijk weer wat winnen is

Terwijl Villarreal en Atlético Madrid verzuimden optimaal te profiteren van het verlies van Real Madrid, had Ronald Koeman als trainer van Valencia reden voor een lach.

Villarreal-Real Mallorca 1-1Na de uitschakeling in de strijd om de Copa del Rey hadden Villarreal en Real Mallorca sportieve revanche op het oog. De thuisploeg nam dankzij een strafschop van Giuseppe Rossi de leiding. Een penalty voor Real Mallorca bood Angelos Basinas de gelegenheid de score weer in evenwicht te brengen. Ondanks de nodige kansen voor beide doelen bleef het bij de twee benutte strafschoppen.

Atlético Madrid-Real Murcia 1-1Real Murcia en Atlético Madrid maakten allebei aanspraak op een overwinning. Maar voor beide ploegen resteerde een punt als het terechte resultaat van de wedstrijd waarin geen van beide ploegen echt het verschil kon maken. Voor het sukkelende Atlético was het opnieuw een teleurstellend resultaat.

Real Valladolid-Valencia 0-2Bij een nederlaag was Ronald Koeman de slechtste Valencia-trainer geworden na elf duels sinds zijn aantreden. Héctor Nuñez heeft sinds het seizoen 1993/94 de twijfelachtige eer. Dat dieptepunt bleef Koeman bespaard. In de tweede helft zette Valencia Real Valladolid opzij. Juan Manuel Mata en David Villa (foto) gaven de Nederlandse coach weer wat lucht.

Recreativo-Sevilla 1-2De rode kaart voor Aquivaldo Mosquera enkele minuten voor rust heeft Sevilla geen schade berokkend. Luis Fabiano voerde met twee treffers zijn seizoenstotaal op tot zestien. Zijn productiviteit was voldoende voor de 2-1 zege op Recreativo, dat ondanks de rode kaart voor Ersen Martin de eer redde via Beto.

Levante-Racing Santander 1-1Mustapha Riga mag dan in onmin leven met de clubleiding, het scoren gaat de voormalige aanvaller van Vitesse en Sparta goed af. Ook tegen Racing Santander deed hij weer van zich spreken. Zijn doelpunt leverde Levante een punt op.