Van Ankeren op schot voor Odd Grenland

Edwin van Ankeren heeft opnieuw zijn waarde bewezen voor Odd Grenland. De rechteraanvaller maakte in het duel met Sogndal Il indruk door twee keer te scoren in de eerste 23 minuten. Odd leed uiteindelijk knullig puntverlies: 3-3.

Van Ankeren, voor wie vertegenwoordigers van Aberdeen en een Engelse Premiership-club op de tribune zaten, scoorde twee keer met een geplaatst schot vanaf de rand van het strafschopgebied. De 32-jarige spits heeft inmiddels vijf keer gescoord in negen competitieduels.

Regerend landskampioen Rosenborg BK leed opnieuw verrassend puntenverlies. De ploeg uit Trondheim kwam tegen Viking FF voor eigen publiek niet verder dan 1-1. Roar Strand opende al in de achtste minuut de score namens RBK, maar de bezoekers kwamen nog vóór rust op gelijke hoogte door een treffer van Erik Fuglestad.

Rosenborg BK bleef door het gelijkspel voor de vijfde keer op rij zonder zege in competitieverband. Door het puntenverlies mag Lillestrøm SK zich de nieuwe koploper in de Tippeligaen noemen. De ploeg won de uitwedstrijd tegen Bryne FK overtuigend met 5-0. Uitblinker was de Australische spits Clayton Zane, die zijn negende en tiende competitietreffer liet aantekenen.

Tromsø IL liet in negatieve zin van zich spreken. De club kwam tegen Stabæk IF voor het elfde duel op rij niet tot scoren. De ploeg is nu 1014 minuten zonder doelpunt en verscherpte daarmee een Noorse record.