Van Bommel luisterde naar voorstellen andere clubs

Mark van Bommel blijft toch bij Bayern München, maar tijdens de moeizame onderhandelingsperiode luisterde de Nederlandse middenvelder wel naar voorstellen van andere clubs.

Van Bommel luisterde naar voorstellen andere clubs

Van Bommel en Bayern hadden tijd nodig tot elkaar te komen. De Oranje-international wilde een verbintenis voor twee seizoenen, de club wilde niet verder gaan dan één jaar. Uiteindelijk besloot de 31-jarige aanvoerder in te stemmen met het voorstel van de Duitse kampioen.

'Ik ben zeer tevreden', reageert Van Bommel op de website van Bayern. 'Het was een moeilijke beslissing, omdat ik het heel moeilijk had gevonden weg te gaan bij Bayern. Daarom heeft het zo lang geduurd.' Aanvankelijk had de Limburger in januari moeten beslissen, maar van de clubleiding kreeg hij extra bedenktijd. 'In december hadden wij het eerste gesprek', herinnert Van Bommel zich. 'Na afloop was ik niet zo vrolijk. Ik heb zelfs naar enkele aanbiedingen van andere clubs geluisterd. Daarna heb ik nog twee ontmoetingen gehad met technisch directeur Uli Hoeness. We hebben zeer open en eerlijk met elkaar gesproken. Dat gaf voor mij de doorslag.'

Van Bommel sluit niet uit dat hij ook na volgend seizoen nog blijft. 'In het voetbal is alles mogelijk. Ik kan me goed voorstellen dat ik nog langer hier blijf. Maar laten we eerst afwachten hoe de situatie hier volgend jaar is.'

Namen van andere clubs noemde Van Bommel niet, al is bekend dat PSV naar hem heeft geïnformeerd. In Italiaanse media verscheen onlangs het bericht dat hij zou zijn aangeboden bij Lazio Roma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen