Het Besiktas van Giovanni van Bronckhorst is uitstekend aan het seizoen begonnen. Na de gewonnen Super Cup op neutraal terrein en een openingszege bij Samsunspor, liep zondagavond ook de eerste thuiswedstrijd goed af: Antalyaspor werd geklopt.

Beşiktaş
4 - 2
Antalyaspor
Antalyaspor

Niet dat het een makkie was. Verre van, zelfs. Toen Braian Samudio de score na 25 seconden al opende, leek het een moeilijke avond voor de zwart-witte grootmacht te gaan worden. Ciro Immobile, voor het eerst actief voor de supporters van zijn nieuwe club, trok de boel snel recht. De Italiaan had halverwege de eerste helft twee keer gescoord en daarmee de schade hersteld.

Samudio bleef een lastige klant: de Argentijnse aanvaller, deze zomer naar Antalya gekomen, trok de stand vijf minuten na rust weer gelijk. Rafa Silva legde de wedstrijd in een beslissende plooi, op aangeven van oud-Vitessenaar Milot Rashica maakte hij 3-2. Antalyaspor eindigde met tien man nadat Guray Vural een rode kaart kreeg. In de laatste minuut van de blessuretijd bepaalde de Albanese aanvaller Ernest Muci de eindstand op 4-2.

Door de overwinning is Besiktas, samen met Galatasaray, de enige ploeg in de Turkse Süper Lig met de volle buit uit twee wedstrijden. De volgende wedstrijden zijn Europese potjes: Van Bronckhorst moet zijn team in de play-offronde van de Europa League langs het Zwitserse Lugano zien te loodsen. Lukt dat, dan wacht de groepsfase van dat toernooi. Anders vervolgt Besiktas zijn weg in de Conference League.