Van Bronckhorst tekent alsnog bij Besiktas en neemt Van Gastel mee

Reacties

Giovanni van Bronckhorst is nu toch de nieuwe trainer van Besiktas geworden. Eerder dit jaar liepen onderhandelingen op niets uit, nu heeft de grootmacht uit Istanbul wél beet. Van Bronckhorst tekent voor twee jaar met een optie voor een derde, en neemt NAC Breda-trainer Jean-Paul van Gastel mee.

Van Bronckhorst tekent alsnog bij Besiktas en neemt Van Gastel mee
© Pro Shots

Het was voor Van Bronckhorst essentieel dat Van Gastel hem zou vervoegen in Turkije, maar NAC wenste in januari niet aan die overgang mee te werken. Nu is de trainer, die vorige week nog promotie naar de Eredivisie afdwong met de Bredanaars, niet meer aan een contract gebonden en kan hij dus zonder problemen mee.

Van Bronckhorst zat zonder club sinds hij in november 2022 ontslagen werd als manager van Rangers FC. Besiktas eindigde als zesde in de Turkse Süper Lig, maar mag alsnog Europees voetbal spelen omdat de club de beker won. Van Bronckhorst, Van Gastel en consorten stromen in de laatste voorronde van de Europa League in. Na Jan Olde Riekerink, Frank Rijkaard (beiden Galatasaray), Guus Hiddink, Erwin Koeman, Phillip Cocu en Dick Advocaat (allen Fenerbahçe) wordt Van Bronckhorst de zevende Nederlandse trainer bij één van de Grote Drie in Istanbul.

Van Bronckhorst wordt in Turkije de opvolger van Serdar Topraktepe, die op zijn beurt in april dit jaar weer het roer overnam van Fernando Santos. Die werd in januari naar voren geschoven toen Van Bronckhorst niet kwam. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Süper Lig
Meer over Süper Lig
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.