Van de Beek baalt van lullige goal: 'Je krijgt niet altijd wat je verdient'

Donny van de Beek kwam tegen Feyenoord voor het eerst in ruim twee jaar weer tot scoren, maar Girona bleef met lege handen achter. 'Op basis van de tweede helft hadden we de wedstrijd moeten winnen.'

© Ziggo
Girona
Girona
2 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord boekte een uitstekende overwinning in Estadi Montilivi. Op aangeven van Arnaut Danjuma zorgde Van de Beek voor de 2-2, maar door een eigen doelpunt van Ladislav Krejci ging het alsnog fout voor Girona. 'Op basis van de tweede helft hadden we de wedstrijd moeten winnen', zei Van de Beek voor de camera van Ziggo Sport.

'Na de 2-2 dacht ik: we gaan doortrekken', vervolgde Van de Beek, die zijn ploeg zag pushen. 'Dan valt de 2-3, een lullige goal. Uit het niets, dat zag niemand aankomen. Voor ons was dat een mentale tik. We hadden nog een paar mogelijkheden voor de aansluitingstreffer. In de eerste helft miste Feyenoord een paar goede kansen, maar de tweede helft waren wij beter.'

Dat Van de Beek zelf een rol van betekenis kon spelen, stemde de middenvelder tevreden. 'Persoonlijk gaat het goed, dat is fijn, goed voor het vertrouwen. Ik voel dat ik fitter aan het worden ben. Ik ben vol gas aan het geven, zit lekker in mijn vel.'

Tot een resultaat tegen Feyenoord leidde dat niet. 'Ik vond ze de eerste helft best goed spelen. Druk zetten was lastig, want daar speelden ze goed onderuit. De tweede helft vond ik ons beter, maar je krijgt niet altijd wat je verdient', sloot Van de Beek af.

Alles over de Champions League

We bundelen het laatste Champions League-nieuws op onze Champions League -pagina. Van PSV, tot Feyenoord en de topfavorieten, alles komt voorbij. Alle wedstrijden zijn ook hier te vinden.