Van de Ven onder vuur bij Britse media na 'slechtste duel' volgens Postecoglou

Micky van de Ven werd na zijn optreden met Tottenham Hotspur tegen Manchester United nog overladen met complimenten, maar Britse media zijn na de nederlaag bij Brighton & Hove Albion zeer kritisch op de Oranje-international. Tottenham-manager Ange Postecoglou nam na afloop geen blad voor de mond over de prestatie van zijn ploeg.

Brighton & Hove Albion
3 - 2
Tottenham Hotspur

Tottenham kende een voortvarende start tegen Brighton, met Bart Verbruggen, Ferdi Kadioglu en Joël Veltman in de basis, en stond bij rust met 0-2 voor. In de tweede helft ging het compleet mis bij Spurs: Brighton scoorde drie keer in een tijdsbestek van twintig minuten.

Britse media zagen dat Van de Ven er bij een aantal goals van Brighton niet goed uitzag. De verdediger kreeg een 4 in The Evening Standard. 'Van de Ven was nergens te bekennen bij de eerste twee goals van Brighton. Dit was zijn slechtste optreden sinds de 4-0 nederlaag van Tottenham tegen Newcastle United van vorig seizoen', aldus de krant.

The Daily Mail beoordeelde Van de Ven met een 5. 'Net als zijn partner Romero zag hij er comfortabel uit in de eerste helft, maar ondanks zijn snelheid had hij na rust veel moeite met het tempo van Brighton. Bij de 2-2 van Brighton werd Van de Ven overklast door Georginio Rutter.'

Onacceptabel
Tottenham-manager Postecoglou had geen goed woord over voor het spel van zijn formatie in de tweede helft. 'Ons niveau na de rust was onacceptabel', vertelde de Australiër op de persconferentie. We kwamen geen moment in de buurt van wat we kunnen. Meestal zijn we heel strijdvaardig, maar als je dat niet bent, betaal je de prijs daarvoor.'

'Misschien verliep de eerste helft te voortvarend voor ons. Maar als je te ver vooruit denkt, dan struikel je. Dat hebben we gezien in de tweede helft. Dit is mijn pijnlijkste nederlaag sinds ik Spurs-manager ben. Als je alle persoonlijke duels verliest, dan hebben tactische omzettingen geen nut', besluit Postecoglou, sinds juli 2023 in dienst bij Tottenham.