Van den Boomen legt uit waarom kopgoal niet helemaal toevallig was

Reacties

Branco van den Boomen viel donderdagavond in en zorgde met een a-typische kopgoal voor de verlossing voor Ajax in de voorronde van de Europa League tegen FK Vojvodina. Helemaal toevallig was dat niet.

Van den Boomen legt uit waarom kopgoal niet helemaal toevallig was
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 0
Vojvodina Novi Sad
Vojvodina Novi Sad

'Van de week trainden we op patronen: als Steven (Berghuis, red.) de bal op rechts heeft, moeten wij middenvelders de ruimtes in duiken', vertelde Van den Boomen. 'Toen scoorde ik met mijn hoofd en zei Dave Vos: “Hoezo kan jij ineens koppen?” Ik wist het zelf ook niet! Dus hij kwam nu ook gelijk na de wedstrijd naar me toe, dat was wel mooi. Ik ben geen kopspecialist, maar blijkbaar kan ik toch wel een balletje binnenknikken.'

De 29-jarige Van den Boomen moest in het eerste officiële Ajax-duel van het nieuwe seizoen genoegen nemen met een rol als wisselspeler. 'Ik ben misschien nu geen sleutelspeler, want dan sta je in de basis, maar ik ben wel een goede selectiespeler', antwoordde Van den Boomen desgevraagd.

Of hij daar genoegen mee neemt? 'Ehmm ja hoor, want als wij mee willen doen voor de topdrie, denk ik dat we ook goede jongens op de bank moeten hebben die wat extra’s kunnen brengen. Ik denk dat ik ook wel in de basis kan spelen. Dus voor mij is dat een prima rol, het kan altijd uitgroeien naar meer.'

Francesco Farioli beleefde donderdagavond zijn vuurdoop als trainer van Ajax. Vijf conclusies over de officiële seizoensstart van Ajax:

Van den Boomen over zijn winnende doelpunt
Vertrekt Van den Boomen deze zomer bij Ajax?
Van den Boomen: 'Dat is een rol die mij prima ligt'

Alles over Ajax - Vojvodina

Ajax is het tijdperk-Farioli begonnen met een nipte zege op FK Vojvodina. In de tweede voorronde van de Europa League werd de thuiswedstrijd tegen de Serviërs met 1-0 gewonnen. Voetbal International kijkt op diverse manieren terug op dat duel.

Pieter Zwart staat in zijn tactische analyse stil bij de rol voor de backs.
Clubwatcher Lentin Goodijk trekt vijf conclusies, mede op basis van de analyse van Ajax-coach Farioli zelf
We staan stil bij de wijzigingen in Amsterdam en voor wie dat voordelig uitpakt.
Tot slot een mooi fragment uit de persconferentie. Farioli is onder de indruk van een vraag van onze Ajax-watcher.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.