Van der Vaart: 'De kracht van Dumfries, dat was heerlijk om te zien'

Reacties

Rafael van der Vaart is onder de indruk van wat Oranje in de eerste helft tegen Roemenië op de rechterflank heeft laten zien. Hij licht Denzel Dumfries uit als een van de absolute uitblinkers aan Nederlandse zijde.

Van der Vaart: 'De kracht van Dumfries, dat was heerlijk om te zien'
© NOS
Roemenië
Roemenië
0 - 3
Nederland
Nederland

Van der Vaart vond dat Nederland na de openingstreffer van Cody Gakpo in zijn spel kwam. 'Schouten goed, Reijnders goed en Bergwijn vond ik heel goed aan die rechterkant met Dumfries', somde de oud-spelmaker verschillende spelers op.

Hij ging in zijn analyse bij de NOS verder over Dumfries. 'De kracht van Dumfries, dat was heerlijk om te zien. Hij bleef maar gaan. Zijn voorzet mag af en toe nog beter. Dumfries moet eigenlijk geen tijd hebben. Dan doet hij vaak de juiste dingen', aldus Van der Vaart over de vleugelverdediger die zijn intuïtie moet volgen.

De international van weleer was blij dat Oranje in de eerste helft in fases liet zien dat het de klasse heeft om Roemenië kapot te spelen. Van der Vaart: 'Met één keer raken en dan doorbewegen, speel je zo'n ploeg vrij simpel uit, ook al staan ze compact. Je moet de 2-0 wel gaan maken. Aan het einde werden ze dat laks en toen lag de bal er nog bijna in.'

Volg de tweede helft van de achtste finale Roemenië - Nederland met VI Live:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.