Van Gaal eist zeges op Hoffenheim en Mainz 05

Louis van Gaal heeft weer eens gesproken. Na een matige competitiestart (vijf punten uit vier duels met afgelopen zaterdag een bloedeloze 0-0 tegen FC Köln) eist de Nederlandse coach deze week het maximale resultaat van zijn ploeg.

Van Gaal eist zeges op Hoffenheim en Mainz 05

Voordat in München de Oktoberfeste kunnen worden bezocht treedt Bayern vanavond aan tegen het als tweede geklasseerde 1899 Hoffenheim en zaterdag ontvangt Bayern de verrassende koploper Mainz 05.

'Als we uit die twee wedstrijden zes punten halen, dan kruipt alles weer een beetje naar elkaar toe'', weet Van Gaal, daarmee verwijzend naar de vijf punten meer die Hoffenheim heeft dan zijn ploeg. Huidig koploper Mainz verzamelde zelfs zes punten meer dan Bayern uit de eerste vier Bundesligaduels.

'Om te slagen in onze missie hebben we opperste concentratie nodig', aldus Van Gaal. 'Alleen op die manier kunnen we geluk afdwingen, want veel geluk hebben we tot nu toe niet gehad.'

Overigens begon Bayern ook vorig jaar uiterst wisselvallig aan de competitie, maar lopende het seizoen kreeg Van Gaal de ploeg in het juiste spoor en werd zowel de titel als de Duitse beker veroverd, terwijl de ploeg ook de finale van de Champions League haalde.

In de nieuwste editie van dat toernooi startte Bayern vorige week met een 2-0 zege op AS Roma. De eerstvolgende tegenstander van Bayern in het kampioenenbal is FC Basel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen