Van Gaal roept spelers op tot boycot oefeninterland

Louis van Gaal is allesbehalve tevreden over het verloop van zijn voorbereiding bij Bayern München. De trainer mist een groot deel van zijn selectie vanwege WK-verplichtingen.

Van Gaal roept spelers op tot boycot oefeninterland

Derhalve heeft Van Gaal zijn spelers opgeroepen de Duitse oefeninterland begin augustus te boycotten. Op 11 augustus treft Die Mannschaft Denemarken. Nederland treedt op diezelfde dag aan tegen Oekraïne.

Het overgrote deel van de WK-gangers voegt zich pas op 2 augustus weer bij de selectie van Der Rekordmeister. Tot die datum zullen de Nederlanders Arjen Robben, Mark van Bommel, Edson Braafheid en de Duitse enclave (liefst acht internationals) van een vakantie genieten. Martin Demichelis (Argentinië) en Franck Ribéry voegen zich eind juli weer bij het keurkorps van Van Gaal.

'De spelers komen 2 augustus terug en moeten dan 9 augustus alweer vertrekken. Dat kan toch niet waar zijn? Ik vind dat waanzin en lachwekkend', aldus Van Gaal in de Berliner Morgenpost.

Met de boycot hoopt van Gaal druk te zetten op de Duitse voetbalbond (DFB). 'Als acht spelers van Bayern München zich beklagen bij de DFB, dan denk ik dat ze wel zullen luisteren.'

Van Gaal richt zich ook tot wereldvoetbalbond FIFA. 'Dit kan toch niet. Als de FIFA een beetje voor rede vatbaar is, schrappen ze de komende interlandronde.'

Toch lijkt de Duitse bond geen gehoor te geven aan de noodkreet. Secretaris-generaal Wolfgang Niersbach erkent de 'niet-ideale situatie', maar is geenszins van plan te oefeninterland te schrappen. 'De wedstrijd staat op de internationale kalender, die alle clubs geaccepteerd hebben. Voor de bondscoach is de wedstrijd in Denemarken de enige kans om voor de start van de EK-kwalificatie zijn team te testen.'

Overigens gaan er in Nederland eveneens stemmen op om de oefeninterland tegen Oekraïne te schrappen. Vooralsnog nam de KVNB deze beslissing nog niet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen