Van Hooijdonk verrast door Mikautadze: 'Hij is toch niet zo slecht?'

Reacties

Voormalig Ajacied Georges Mikautadze maakte dinsdag de eerste goal ooit voor Georgië op een EK en liet bij de nederlaag tegen Turkije ook een positieve indruk achter op NOS-analist Pierre van Hooijdonk.

Van Hooijdonk verrast door Mikautadze: 'Hij is toch niet zo slecht?'
© Pro Shots
Turkije
Turkije
3 - 1
Georgië
Georgië

Mikautadze was in Dortmund verantwoordelijk voor de gelijkmaker na de Turkse openingsgoal van Mert Müldür. Uiteindelijk trokken de Turken in de tweede helft aan het langste eind door doelpunten van Arda Güler en Kerem Aktürkoglu.

Van Hooijdonk vond Mikautadze verdienstelijk spelen bij het EK-debuut van Georgië. 'Hij is toch niet zo slecht als dat mensen denken? Als je het ook in Frankrijk weer goed doet…', aldus de oud-international in de studio bij de NOS. Mikautadze scoorde dit seizoen voor FC Metz veertien keer in 22 wedstrijden.

'Ik vond Mikautadze bij de meest gevaarlijke acties elke keer betrokken. Hij had een paar goede kansen. Hij is echt nadrukkelijk aanwezig op dit niveau, dat is toch best knap?', vroeg Van Hooijdonk zich hardop af over de aanvaller die bij Ajax zelden aan spelen toe kwam en met succes terugkeerde bij Metz.

Van der Vaart blijft erbij dat Mikautadze niet geschikt was voor Ajax: 'Hij was geen Ajax-speler', aldus de oud-middenvelder van onder andere Ajax, Hamburger SV, Real Madrid, Tottenham Hotspur. Mikautadze en Georgië hervatten het EK over drie dagen tegen Tsjechië.

Bondscoach Willy Sagnol van Georgië prees zijn spelers na de nederlaag tegen Turkije. 'Het is nooit leuk om te verliezen, maar we mogen trots zijn op wat we hebben laten zien. We hebben de wereld laten zien wie we zijn. We hadden veel kansen', zei Sagnol op de persconferentie. 'We zitten nog in een leerproces. Ik weet zeker dat we dit soort wedstrijden in de komende maanden en jaren niet meer zullen verliezen.'

Europees Kampioenschap

Stand Groep F Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
3
2
0
1
5-3
+2
6
2
Turkije
3
2
0
1
5-5
0
6
3
Georgië
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Tsjechië
3
0
1
2
3-5
-2
1
* Actueel tot en met 1 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.