Van Manchester naar Marseille: Greenwood trekt deur bij United achter zich dicht

Reacties

Olympique Marseille heeft zich versterkt met Mason Greenwood. De 22-jarige aanvaller komt over van Manchester United en heeft in de tweede stad van Frankrijk een meerjarig contract getekend.

Van Manchester naar Marseille: Greenwood trekt deur bij United achter zich dicht

Greenwood stond bij United te boek als groot talent, maar raakte uit de gratie toen hij door zijn toenmalige vriendin werd beschuldigd van mishandeling en verkrachting. De Engelsman werd uit de selectie gezet en speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Getafe. In Spaanse dienst was hij goed voor tien goals en zes assists in 36 duels.

Greenwood keert definitief niet meer terug in Manchester en gaat aan de slag bij Marseille. Het is niet bekend welk bedrag met de overgang is gemoeid, maar volgens Engelse berichtgeving gaat het om een transfersom van dertig miljoen euro exclusief vier miljoen aan bonussen. Daarnaast zou United een doorverkooppercentage hebben bedongen.

Greenwood speelde 129 wedstrijden voor Manchester United, waarin hij 35 keer scoorde. Daarnaast heeft hij één interland voor Engeland achter zijn naam staan. Marseille was afgelopen seizoen de nummer acht van de Ligue 1.

Spelersprofiel

M. Greenwood


Geboortedatum:
1 oktober 2001
Leeftijd:
22
Geboorteplaats:
Bradford
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,81 m
Gewicht:
70 kg
Huidige club:
Olympique Marseille
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.