Van Marwijk houdt vast aan zijn Oranje-selectie

De selectie van het Nederlandse elftal kent geen verrassende namen, al verwelkomt bondscoach Bert van Marwijk wel drie 'nieuwe' krachten onder zijn bewind.

Voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Australië en het daaropvolgende WK-kwalificatieduel in Macedonië heeft Van Marwijk twintig spelers opgeroepen. Ryan Babel is 'nieuw' in het Oranje-keurkorps. De Liverpool-aanvaller was voor de eerste interland onder Van Marwijk niet beschikbaar vanwege zijn verplichtingen met het olympische team.

Ook voor Khalid Boulahrouz en Orlando Engelaar is het de eerste kennismaking met Van Marwijk als bondscoach. De verdediger van VfB Stuttgart en de middenvelder van Schalke 04 moesten de uitnodiging voor het oefenduel met Rusland laten schieten door blessureleed.

Nederland oefent zaterdag 6 september in Eindhoven tegen Australië. Dat is de laatste test voor de eerste wedstrijd in de WK-kwalificatie. Vier dagen later begint Oranje in Skopje aan de weg naar Zuid-Afrika. Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Tim de Cler (Feyenoord), John Heitinga (Atlético Madrid), Joris Mathijsen (HSV), André Ooijer (Blackburn Rovers)

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Mark van Bommel (Bayern München), Orlando Engelaar (FC Schalke 04), Nigel de Jong (HSV), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Demy de Zeeuw (AZ)

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen