Van Persie kijkt uit naar derby: 'Deze moeilijke momenten moet je omarmen'

Reacties

Robin van Persie kijkt uit naar de derby van SC Heerenveen tegen FC Groningen van zondagmiddag. In de Derby van het Noorden hopen de Friezen zich te herpakken na een uiterst moeizame week.

Van Persie kijkt uit naar derby: 'Deze moeilijke momenten moet je omarmen'
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
2 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Heerenveen verloor afgelopen zaterdag met 9-1 van AZ, gevolgd door een 2-0 nederlaag tegen FC Twente op dinsdag. 'In een seizoen heb je soms moeilijke momenten met elkaar', reageert Van Persie op de beroerde week van zijn ploeg. 'Daar moet je doorheen en die moeilijke momenten moet je eigenlijk omarmen. Nu valt het even niet, maar dat kan zo weer anders zijn. Ik vind wel dat we het de tweede helft tegen FC Twente behoorlijk hebben gedaan. We blijven doorgaan met bouwen, daar geloven we in.'

Voor Van Persie staat zijn eerste derby tegen FC Groningen op het programma. 'Onze spelersgroep is erg gemotiveerd en ik heb er zin in.' Toch brengt de 41-jarige trainer ook wat nuance aan. 'Ik zie het zeker als een derby, maar de échte derby is natuurlijk tegen SC Cambuur.'

Dinsdag maakte Aelesund-huurling Nikolai Hopland zijn debuut voor Heerenveen. Van Persie is blij met de komst van de Noorse verdediger. 'Hij maakte een uitstekende indruk en speelde met lef. Ik heb een heel positief gevoel over hem.' Verder kan Van Persie weer beschikken over Amara Condé, die vrijdag de groepstraining hervatte. Het is nog niet duidelijk of hij zondag al bij de selectie zit.

Dé gids voor het seizoen 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
PEC Zwolle
5
1
1
3
5-8
-3
4
15
sc Heerenveen
5
1
1
3
6-13
-7
4
16
Heracles Almelo
5
0
3
2
2-7
-5
3
17
Almere City FC
5
0
2
3
2-12
-10
2
18
RKC Waalwijk
5
0
0
5
2-15
-13
0
* Actueel tot en met 19 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.