Van spelen in de tuin met Dzeko-shirt naar assist op zijn grote held

Reacties

Er zijn bijzondere beelden opgedoken van Esmir Bajraktarevic. Ondanks de nederlaag was het Nations League-duel tussen Nederland en Bosnië-Herzegovina voor de negentienjarige aanvaller een jongensdroom die uitkwam. Hij mocht namelijk de assist geven op zijn grote jeugdheld.

Van spelen in de tuin met Dzeko-shirt naar assist op zijn grote held
© Screenshot
Nederland
Nederland
5 - 2
Bosnië-Herzegovina
Bosnië-Herzegovina

Op de beelden is Bajraktarevic als klein jongetje te zien. Het vijfjarige kereltje speelt met een bal in de tuin en draagt een shirt van zijn grote idool Edin Dzeko. Zaterdag kwam zijn stoutste droom uit. Niet alleen mocht de aanvaller van New England Revolution invallen en dus samenspelen met Dzeko, maar hij gaf ook nog eens de assist op hem bij de 3-2.

Bajraktarevic viel twintig minuten voor tijd in en vijf minuten later volgde een omhelzing met Dzeko. Hij had net daarvoor de bal perfect over Matthijs de Ligt gelegd, waardoor Dzeko kon scoren. Vervolgens dook de ruim veertien jaar oude video op in de Bosnische media.

Na afloop gaf Dzeko bij BHT complimenten aan Bajraktarevic. 'Hij gaf een geweldige bal en kuste na de assist meteen het wapen van Bosnië. Dat kan ik waarderen. Hij is nog jong en moet de tijd krijgen, ook al maakt hij nog fouten. Wij als senioren zijn hier om de jonge jongens zoveel mogelijk te helpen.'

'Hier heb ik als kind van gedroomd', gaf Bajrakterevic toe in de mixed zone. 'Toen ik inviel, heb ik nog nooit zoiets in mijn leven gevoeld. De fans zo zien juichen, dat is iets heel speciaals. Dit is echt iets ongelofelijks voor mij. Ik ben echt heel blij dat ik Edin heb kunnen helpen.' 

Met een nieuw doelpunt voor het nationale team kwam Dzeko op gelijke hoogte met Harry Kane op de lijst van nationale topscorers. Beiden hebben nu 66 doelpunten op hun naam staan ​​en delen de negende plaats op de lijst van Europese topscorers voor hun land. Dzeko scoorde in achttien opeenvolgende kalenderjaren minstens één keer voor de nationale ploeg. Alleen Cristiano Ronaldo (sinds 2004) en Lionel Messi (sinds 2006) hebben een langere streak.

Koeman over defensie Oranje bij tegengoal
UEFA Nations League

Stand Groep 3 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
2
1
1
0
7-2
+5
4
2
Nederland
2
1
1
0
7-4
+3
4
3
Bosnië-Herzegovina
2
0
1
1
2-5
-3
1
4
Hongarije
2
0
1
1
0-5
-5
1
* Actueel tot en met 15 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.