Van Wolfswinkel leidt foute ranglijst: 'Goals komen wel'

Hoewel Norwich City hoopte dat Ricky van Wolfswinkel met zijn doelpunten het verschil zou gaan maken, valt de Nederlandse spits tot op heden vooral in negatief opzicht op. Desondanks is manager Chris Hughton content over de prestaties van zijn aankoop.

Van Wolfswinkel leidt foute ranglijst: 'Goals komen wel'

Van Wolfswinkel scoorde in zeven competitiewedstrijden pas één keer voor Norwich. Het is niet de productie die de club had verwacht van de aanvalsleider, die in twee seizoenen voor Sporting Lissabon 28 competitietreffers liet aantekenen. In het overtredingenklassement laat Van Wolfswinkel zich opvallend genoeg wél gelden. De aanvaller beging al 22 overtredingen, meer dan welke Premier League-speler dan ook.

Manager Hughton steekt de zoekende Van Wolfswinkel een hart onder de riem. 'Natuurlijk is het voor hem een teleurstelling dat hij niet meer doelpunten heeft gemaakt. Daar is hij spits voor.' Hughton blijft echter in de Nederlander geloven. 'We moeten hem de tijd geven', gaat hij verder tegen de BBC.

Hoewel Van Wolfswinkels productie tegenvalt, is Hughton lovend over de werklust van zijn speler. 'In dat opzicht kan niemand hem iets verwijten', vervolgt hij. 'Het belangrijkste is dat hij een bijdrage levert aan de prestatie van het team als geheel en dat doet hij.'

Hughton ziet het hoge aantal overtredingen dat de ex-spits van Vitesse en FC Utrecht maakte dan ook als goed signaal. 'Het toont aan dat hij enorm betrokken is bij het team.' Hughton vindt echter dat Van Wolfswinkel zijn energie niet teveel moet verspillen aan het opjagen van tegenstanders. 'Hij moet ervoor zorgen dat hij goed positie kiest voor het doel. Dan komen de doelpunten die hij zo graag wil maken vanzelf.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen