Vardy spot met voetbalwetten: 'Had pas een keer getraind en dan doet hij dit'

Reacties

Tottenham Hotspur betaalde afgelopen week nog meer dan zestig miljoen euro voor Dominic Solanke, maar het was Jamie Vardy die maandagavond de aandacht opeiste in het King Power Stadium. De 37-jarige spits spotte met de voetbalwetten door de gelijkmaker voor Leicester City binnen te koppen, terwijl hij eigenlijk niet fit was.

Vardy spot met voetbalwetten: 'Had pas een keer getraind en dan doet hij dit'
© Pro Shots
Leicester City
Leicester City
1 - 1
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Vardy raakte een maand geleden geblesseerd en miste daardoor vrijwel de hele voorbereiding van de promovendus. Omdat ook Patson Daka door een blessure niet inzetbaar was tijdens de eerste speelronde en er deze zomer nog geen nieuwe spits is aangetrokken, deed manager Steve Cooper toch een beroep op zijn aanvoerder.

'Drie dagen geleden hadden we nog geen spits', vertelde Cooper bij Sky Sports over het opstellen van Vardy, die tot verrassing van Engelse media in de basis stond. 'Maar hij zei dat hij zich goed voelde. Het zat hem niet helemaal lekker dat we geen fitte aanvaller hadden en hij stelde zichzelf beschikbaar. Daar moet ik dan maar op vertrouwen.'

En dat bleek de juiste keuze van Cooper, want twaalf minuten na rust maakte Vardy zijn 137ste treffer in de Premier League door raak te koppen uit een voorzet van Abdul Fatawu. Dat doelpunt bleek uiteindelijk genoeg voor een punt voor Leicester, dat zelfs nog had kunnen winnen als Vardy zijn tweede grote kans van de avond had benut.

Dat voorkwam Spurs-doelman Guglielmo Vicario, maar Cooper was desondanks dolblij met Vardy. 'Hij wilde zo graag spelen. En hij deed zijn ding. We weten dat hij in staat is de ruimtes te vinden als we de bal in de zestien krijgen. Hij raakte een maand geleden geblesseerd, heeft nog maar een keer getraind en dan doet hij dit', zei de Welshman vol ongeloof.

Zo bewees Vardy andermaal dat hij nog steeds niet versleten is. De 26-voudig international was al 29 jaar oud toen Leicester in 2016 mede door zijn goals tot ieder verrassing kampioen van Engeland werd. Acht jaar later is de voormalige fabrieksarbeider, die zijn loopbaan in de Conference begon, nog altijd de man op wie The Foxes kunnen rekenen voor hun doelpunten.

Sinds zijn dertigste verjaardag was Vardy al goed voor 103 Premier League-goals, meer dan legendes als Ian Wright (93) en Alan Shearer (84). Jamie Carragher had na afloop dan ook mooie woorden voor de spits tijdens zijn analyse bij Sky Sports. 'Ik kan me zomaar voorstellen dat Vardy de beste speler ooit van Leicester is. Hij is een speciale voetballer.'

Elf minuten voor tijd ging Vardy naar de kant, in de wetenschap dat hij Leicester waarschijnlijk een punt had bezorgd tegen Spurs. De veteraan kon het niet laten om bij zijn wissel de fans van de Londenaren erop te wijzen dat hij met Leicester één Premier League-titel had veroverd en zij nul. Om maar duidelijk te maken dat een oude vos zijn streken niet verliest.

Bekijk hier al onze video's
Meer Leicester City
Meer over Leicester City
Meer J. Vardy
Meer over J. Vardy
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.