Verbaasde Vink beschrijft desastreuze start Ajax met één woord

Ajax bakt er weinig van tegen FC Twente en staat na 45 minuten op een 2-1 achterstand. ESPN-analist Marciano Vink is behoorlijk kritisch op de Amsterdammers.

© ESPN
FC Twente
FC Twente
3 - 1
Ajax
Ajax

Met vijf punten uit drie wedstrijden staat de druk er vol op bij Ajax, dat in de openingsfase belabberd voor de dag kwam in Enschede. Door goals van Daan Rots en Sem Steijn stond het na elf minuten al 2-0 - en verder liet Ajax - op de goal van Brian Brobbey na - een slechte indruk achter.

'Na één minuut al een megakans, bizar', zo luidt de conclusie van Vink. 'Als je de afspraken niet nakomt, gebeuren dit soort dingen. Ze konden zo door het centrum lopen. Het is dat Gorter redde, anders sta je na één minuut al met 1-0 achter. En in de derde en achtste minuut hetzelfde, het is gewoon een gatenkaas. Als de tegenstander iets anders doet, moet je anticiperen en terugvallen op basisprincipes. Twente zakt in en wacht op de fout van Ajax. Heeft het dan zin om je backs hoog te zetten?', aldus Vink.