'Verliefde' Lijnders hoopt met 'crazy guys from Salzburg' op bezoek aan PSV

Reacties

Red Bull Salzburg-trainer Pepijn Lijnders kijkt uit naar de loting voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De coach van de Oostenrijkers hoopt op een weerzien met een van zijn ex-werkgevers: PSV, FC Porto of Liverpool.

'Verliefde' Lijnders hoopt met 'crazy guys from Salzburg' op bezoek aan PSV
© Pro Shots
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg
1 - 1
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev

Red Bull Salzburg hield Dinamo Kiev dinsdagavond op een gelijkspel nadat de heenwedstrijd al met 0-2 werd gewonnen. Na de wedstrijd verscheen Lijnders bijzonder opgetogen bij de persconferentie. 'Ik heb in aanloop naar de wedstrijd 'Memories' van David Guetta geluisterd en later heb ik tegen het team ook gezegd: het leven draait om herinneringen maken', aldus de trainer die in de derde voorronde FC Twente uitschakelde.

'We hebben een jonge, nieuwe groep. We willen onze rugzakken vullen met speciale herinneringen. Nooit eerder wist een Oostenrijks team helemaal door de kwalificatie van de Champions League te komen. Nu zijn er twee Oostenrijkse teams in het hoofdtoernooi. En we hebben het verdiend. Ik zei tegen de jongens: op het veld geef je honderd procent en als je gaat feesten geef je honderd procent.'

Lijnders kreeg de vraag of het zijn gelukkigste moment als trainer is. 'Eén van de gelukkigste momenten', aldus de voormalig assistent van Liverpool-manager Jürgen Klopp. 'Ik stop deze herinnering ook in mijn backpack. We hebben met Liverpool ook geweldige Europese avonden meegemaakt. Ik ben verliefd op de Champions League. Toen ik hier tekende, zei ik dat we onze fans speciale avonden wilden geven. En dan is de Europa League cool, maar we willen tegen de beste teams van Europa spelen. We hopen de beste teams te kunnen verslaan, al zijn wij zeker niet het beste team. Voor ons is dit pas het begin', aldus Lijnders.

De ex-trainer van NEC kijkt al uit naar de loting en weet al welke tegenstander hij niet wil treffen. 'Niet Real Madrid. Aan hen bewaar ik geen fijne herinneringen. Wat er ook gebeurt, zij winnen toch wel, haha. Ik werkte vijf jaar bij PSV, zeven jaar bij Porto en tien jaar bij Liverpool. Het zou heel speciaal zijn om een van hen te treffen. We kunnen vanaf nu ook op het hoogste niveau laten zien we dat we the crazy guys from Salzburg zijn.'

Alles over de Champions League

We bundelen het laatste Champions League-nieuws op onze Champions League -pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.