VfB Stuttgart steviger op koers voor de Europa League

VfB Stuttgart blijft op koers voor directe plaatsing voor de Europa League. Met de 4-1 thuiszege op Werder Bremen onderstreepte de nummer vijf van de Bundesliga zijn uitstekende vorm in de voorbije weken, van de laatste zes competitiewedstrijden won VfB er vijf.

Saillant is dat het team van trainer Bruno Labbadia de voorbije weken over de nodige veerkracht blijkt te beschikken. Evenals de voorbije duels met FSV Mainz (4-1) en FC Augsburg (3-1) kwam VfB Stuttgart tegen Werder Bremen een vroege achterstand te boven.

Uitgerekend Martin Harnik, tot en met het seizoen 2008/09 contractspeler van Werder Bremen, scoorde tweemaal voor de thuisploeg. De bevrijdende 2-1 maakte de Oostenrijker op slag van rust, de 3-1 werd zeven minuten na rust gescoord. Met zeventien treffers (waarvan elf in 2012) behoort Harnik inmiddels tot de vier meest productieve spelers van de Bundesliga.

Werder Bremen was bij winst nog in de race voor de vijfde plaats, maar door het verlies in Stuttgart is de onderlinge achterstand opgelopen tot zeven punten. Voormalig Ajacied Markus Rosenberg, twijfelt nog altijd of hij zijn aflopende contract kan verlengen, opende de score op aangeven van Marko Marin.

De gelijkmaker van VfB Stuttgart kwam op voor rekening van Christian Gentner. In de slotminuut tekende invaller Cacau voor de vierde treffer van de thuisploeg. Foto: VI Images