VI Discussie: een samengesteld elftal van Nederland en België

Reacties

'Als je België en Nederland zou fuseren, ben je de grote EK-favoriet.' Dat is de kop boven een video uit de nieuwste aflevering van VI ZSM. Een prikkelende gedachte, de beste spelers uit Nederland en België in één elftal op het veld. We zetten de basisspelers uit de laatste EK-wedstrijd van beide landen op een rijtje, welk elftal zou je samenstellen?

VI Discussie: een samengesteld elftal van Nederland en België
© Pro Shots
'Als je België en Nederland zou fuseren, ben je de grote EK-favoriet'

Keeper

Als hieronder de naam van Thibaut Courtois had gestaan, was voor velen de keuze mogelijk wat sneller gemaakt, maar de Champions League-winnaar van Real Madrid is er niet bij in Duitsland. Niet fit genoeg na een blessure of toch die onenigheid met bondscoach Domenico Tedesco? De keuze kan daarom gemaakt worden tussen twee keepers met weinig interlandervaring. Verbruggen stond negenmaal op doel bij Oranje, Casteels verdedigde het doel van de Belgen twaalf keer.

Bart Verbruggen of Koen Casteels

Defensie

De kaarten zijn wat anders geschud dan de afgelopen jaren. In België namen spelers als Vincent Kompany en Toby Alderweireld afscheid van de nationale ploeg, terwijl Jan Vertonghen geheel volgens de menselijke principes enkele jaartjes ouder werd. In Nederland is de defensie juist een sterk punt, een verdediger van Manchester City staat zelfs als linksback opgesteld. Hoe stel je de defensie van dit gemengde elftal samen?

Denzel Dumfries of Timothy Castagne
Stefan de Vrij of Wout Faes
Virgil van Dijk of Jan Vertonghen
Nathan Aké of Arthur Theate

Middenveld

Het middenveld van Nederland en België kent één echte superster. Kevin De Bruyne heeft het al gemaakt, Xavi Simons is hard op weg om het te maken. Het is dat bondscoach Ronald Koeman zijn opstelling voor het duel met Frankrijk een beetje omgooide, anders was de koppeling tussen Simons en De Bruyne niet gemaakt in dit artikel. Maar het maakt de keuze des te interessanter.

Jerdy Schouten of Youri Tielemans
Tijjani Reijnders of Amadou Onana
Xavi Simons of Kevin De Bruyne

Aanval

Na zijn geweldige seizoen bij PSV was er de verwachting dat Johan Bakayoko wat meer speeltijd zou krijgen op dit EK, voorlopig blijft de teller steken op iets meer dan dertig minuten. Hij viel in tegen Slowakije en bleef de hele wedstrijd tegen Roemenië op de bank. Hieronder kan dus gekozen worden tussen Jeremie Frimpong en Dodi Lukébakio, die op papier de rechterflank bezetten in de laatste EK-duels van Nederland en België.

Jeremie Frimpong of Dodi Lukébakio
Memphis Depay of Romelu Lukaku
Cody Gakpo of Jérémy Doku

Laat in de comments weten welke combinatie-opstelling jij zou maken. We hebben voor het gemak een 4-3-3-opstelling gekozen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.